Ve strašnickém krematoriu se v pondělí odpoledne odehrálo poslední rozloučení s Karlem Arbesem, který přes 20 let působil jako obchodní ředitel Supraphonu a také pomáhal založit hudební vydavatelství Multisonic, které dodnes funguje a jako jediné z českých hudebních vydavatelství zůstalo v českých rukou.

Arbes měl před sebou ještě řadu projektů, ovšem vše zastavilo jeho úmrtí, které přišlo velmi náhle a jeho nejbližší proto zaskočilo. Celý život se potýkal s astmatem, který se v posledních letech ještě dost zhoršoval. Kvůli problémům s dýcháním měl přetížené srdce, což se mu nakonec stalo osudným a ve spánku mu selhalo.

Vyprovodit ho na jeho poslední cestu přišli někteří jeho kolegové a přátelé, například hudební producent Karel Vágner (76), skladatel Vítězslav Hádl (72), ředitel Divadla Broadway a producent Oldřich Lichtenberg (55) či bývalý ředitel ČT a televize Óčko Jiří Balvín (64). Dorazil také velký přítel skladatele Karla Svobody (†68) Jiří Paulů.

Zarážející ale je, že na poslední rozloučení snad s výjimkou zpěváka Petra Rezka (75) nedorazil skoro nikdo z umělců, s nimiž zesnulý léta spolupracoval v Supraphonu. Tam se přitom vydávaly desky těch největších hvězd, mimo jiné i Karla Gotta (78).

Podle rodiny by ovšem smutečních hostů mohlo být i více, jenže některé známé osobnosti se možná o pohřbu vůbec nedozvěděly. Vdova s dcerou totiž prý moc lidem vědět nedaly a oznámení navíc na poslední chvíli rozesílaly pomocí e-mailu, který si každý nemusí kontrolovat pravidelně.

VIDEO: Karel Vágner nechyběl ani na pohřbu Zdeňka Bartáka (†89)! Co o něm prozradil?

Video
Video se připravuje ...

Karel Vágner na pohřbu Zdeňka Bartáka (†89): Byl to poslední vlajkonoš swingu. Hana Höschlová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
27 fotografií