Těsně před zveřejněním dubnové aktualizace zabezpečení od Samsungu tak došlo na tři roky staré smartphony Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, které byly ze seznamu podporovaných telefonů vyřazeny. Recenzi Galaxy S6 Edge jste si u nás mohli přečíst v dubnu 2015. V současné době by u většiny es šestek měla být k dispozici únorová aktualizace zabezpečení, což na tři roky starý telefon není vůbec špatné.

TIP: Samsung Galaxy S6 Edge: s čistým štítem [recenze]

Na chvíli ze seznamu zmizel i „zvětšený“ Galaxy S6+, který v Evropě sloužil jako částečná náhrada za Galaxy Note 5. Nakonec se však vrátil zpět, takže jeho současní majitelé mohou počítat s tím, že telefon bude aktualizace zabezpečení dostávat ještě několik měsíců. Jeho recenzi jste si u nás mohli přečíst v září 2015

Samsung v současné době dělí modely podle toho, zda pro ně připravuje měsíční nebo čtvrtletní aktualizace. Měsíční jsou určeny pro modely řady Galaxy S, tabletofony Note 5 a Note 8, a také pro Galaxy A5 z předloňského, loňského a letošního roku. U telefonů od operátorů se měsíční updaty mohou opozdit nebo mohou být dokonce přeskočeny. Zbývající podporované modely spadají do čtvrtletních aktualizací, přesný seznam modelů naleznete v naší galerii.