I když přijdete na konzultaci vybavena obrázkem s přesnou ukázkou vysněného dekoltu, neznamená to, že vám chirurg doporučí právě ten zákrok, pro který jste se původně rozhodla. Velmi často je totiž nutné zkombinovat je navzájem tak, aby byl výsledek co nejlepší a nejpřirozenější. Třeba taková modelace prsou nemusí sama o sobě vždy stačit a často bývá nutné doplnit ji o zvětšení pomocí prsního implantátu nebo vlastního tuku. Totéž se ale týká třeba i zmenšení prsou. To lékaři často kombinují s modelací, která zmenšeným ňadrům dodá žádoucí tvar.

 

Primář Mudr. Martin Molitor při konzultaci zvětšení prsou na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Mateřství je zátěž

Se svými prsy nejsou spokojené i mladé dívky, které většinou touží po větším objemu, největší skupinu žen ale zastupují ty, které za sebou mají období těhotenství a kojení. To jsou totiž životní etapy, které podobu dekoltu ovlivňují nejvíce, a to bohužel k horšímu. V prsou se vlivem hormonů mění poměr mléčné žlázy a tukových zásob, což nejprve vede k jejich zvětšení, a posléze zase k jejich zmenšení. A vzhledem k tomu, že může jít klidně i o několik čísel do plusu i do mínusu, bývají ňadra po dětech často pokleslá. K tomu zejména v horních partiích přicházejí o svůj objem, což má za následek, že dekolt najednou vypadá žalostně, a to nezřídka i u žen, které původně byly s podobou svých prsů spokojené.

 

Paní Šárka – Zvětšení prsou pomocí implantátů (Augmentace) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Paní Šárka – Zvětšení prsou pomocí implantátů (Augmentace) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Nejen na velikosti záleží

Změny tvaru jsou přitom tím, co Češky podle statistik nesou ještě hůř než fakt, že jejich ňadra nemají velikost podle jejich představ. Chirurgický skalpel naštěstí dokáže odstranit jak nedostatky samotné, tak mindráky, které se s nimi pojí. Možností, jak prsa upravit, je mnoho. „Nejžádanější je zvětšení prsou prsním implantátem, pak modelace prsou následovaná zvětšením prsou vlastním tukem a nakonec zmenšení a modelace prsou,“ popisuje primář plastické chirurgie pražské Kliniky YES VISAGE Martin Molitor, s čím za ním ženy do ordinace chodí nejčastěji.

 

Paní Tereza – Modelace a zvětšení prsou pomocí implantátů (Augmentační mammaplastika) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Paní Tereza – Modelace a zvětšení prsou pomocí implantátů (Augmentační mammaplastika) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Zvětšení, zmenšení nebo modelace?

„Zvětšení prsou doporučujeme v případě malých nebo asymetrických prsou. Operací dokážeme případnou asymetrii zkorigovat,“ vysvětluje plastický chirurg Martin Molitor. Na výběr přitom máte z mnoha typů a velikostí prsních implantátů, takže přirozený efekt je zaručen. V rámci úprav hrudníku jde o nejrychlejší zákrok. Zmenšení pomůže ženám s velkými až takzvaně gigantickými prsy a uleví jim jednak esteticky, jednak i zdravotně, třeba od migrén či bolestí zad. Často se kombinuje s modelací prsou, aby ňadra získala optimální tvar. „Modelace prsou je vhodná v případě, že velikost prsou je přiměřená, ale prsa jsou hodně pokleslá,“ říká plastický chirurg. Jde o relativně malý zákrok, který výrazně zlepší vzhled prsou, a to často i bez voperování implantátů.

Paní Tereza – Zmenšení prsou s modelací (Redukční mammaplastika) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

Paní Tereza – Zmenšení prsou s modelací (Redukční mammaplastika) na Klinice YES VIP
Autor: YES VISAGE

 

I když má každý ze zákroků plusy i mínusy, statisticky jsou úpravy dekoltu tím, co ženám v rámci výkonů estetické medicíny zvedá sebevědomí ze všeho nejvíc. Má-li tedy pro dobrý pocit z vlastního těla smysl do něčeho investovat, je to právě oblast dekoltu. A rozhodně se nemusíte bát, že by na zásah pomocí skalpelu bylo už pozdě. „Prsa se dají operovat v jakémkoli věku, samozřejmě pokud to dovolí celkový zdravotní stav,“ uklidňuje plastický chirurg Martin Molitor.

Kam na plastiku prsou

Největší klinika estetické medicíny a plastické chirurgie u nás Klinika YES VISAGE nabízí nezávaznou konzultaci úpravy prsou se specialisty a také možnost splátek již od 500 Kč měsíčně s nulovým navýšením. Více informací na pobočkách Kliniky YES VISAGE v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě nebo na www.yesvisage.cz