Dodnes se prý Pavla lidé nejčastěji ptají na to, kolik si natáčením vydělal. Ve skutečnosti to prý ale nebyla nijak závratná částka. „Za celé dva roky natáčení jsem dostal necelých deset tisíc,“ prozradil v rozhovoru pro iDnes.cz. Naopak kvůli seriálu zameškal dost školy. Navíc ho sláva provázela na každém kroku.

„Jel jsem třeba v metru a spolucestující babička se mi vrhla kolem krku a nechtěla mě pustit. O stozích milostných dopisů ani nemluvím,“ vzpomněl si Mang s tím, že zájem dívek mu nevadil, ale horší to bylo s vyhrožováním od jejich kluků.

Kromě slavného Cirkusu Humberto ho pak čekaly i další role, dokonce stanul na jednom jevišti i s Josefem Kemrem (†72). Velmi kontroverzní byla jeho role v seriálu Detektiv Martin Tomsa. „Režisér Vladimír Drha mě tam obsadil do role homosexuála, který se nejen tiskne k Marku Vašutovi, ale navíc nafotí nahé akty, které byly na obrazovce v příběhu vidět,“ popisoval Pavel, který zkoušel štěstí i na konzervatoři, ale podcenil prý přípravu a při zkouškách neuspěl.

Na herectví pak zanevřel. Začal se živit prodejem luxusních hodinek, ale bohužel před časem propadl depresím. „Začal jsem se pomalu uzavírat do sebe a vyústilo to až v jakousi formu sociální fobie. Nebyl jsem schopný vyjít mezi lidi, začal jsem mít problémy s komunikací, nedej bože, když se mnou někdo chtěl udělat rozhovor. Z toho jsem se najednou úplně hroutil.“ Představitel seriálové Vaška už pak nedokázal ani třeba zajít na úřad.

Problémy začal řešit mimo jiné jídlem a alkoholem, ale sám věděl, že to tak nemůže být věčně. „Tohle období trvalo asi šest let, tedy postupně kulminovalo, až jsem si řekl dost a začal pátrat, co by mi opravdu mohlo pomoci. Zvládl jsem to kupodivu sám, bez psychologa,“ vyprávěl pro iDnes.cz Mang, který prý začal ničivé situace vyhledávat a našel si tak vlastní způsob terapie.

„Obrovsky se mi ulevilo, konečně jsem byl schopný za dobou, kdy jsem byl hercem, udělat tlustou čáru a mohl jít dál,“ dodal. Kvůli psychickým potížím a nedostatku pohybu navíc hodně ztloustl. Podle svých slov vážil při 165 centimetrech skoro metrák. Díky manželce a pomoci poradců ale zvládl zhubnout na 75 kilo a ještě chce v úbytku váhy pokračovat.

VIDEO:  Seriálovým tatínkem Vaška byl Petr Haničinec: Jaké dostal posmrtné překvapení?

Video
Video se připravuje ...

Haničinec dostal posmrtný důkaz lásky! Podívejte se! Hana Höschlová, Petr Soukup


 

Fotogalerie
15 fotografií