Je to kluk! Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko

Video se připravuje ...
Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko
Foto: Twitter
Sdílej na facebooku
23. dubna  2018 
 14:00

Je to tady! Vévodkyně Kate porodila chlapce. Oznámil to královský palác. Třetí potomek Kate a Williama přišel na svět v 11 dopoledne a vážil kolem 3,8 kilo, jméno prozatím není známo. 

William, který byl přímo u porodu, o narození syna podle tradice nejprve pomocí kódované telefonní linky informoval královnu Alžbětu II., která se má dozvědět zprávu jako první, následně i svého otce Charlese a bratra Harryho. Veřejnost si informaci o narození chlapečka  - na svět přišel přesně v 11.01 - může přečíst i na stojanu před Buckinghamským palácem a palác novinku zveřejnil také na svém Twitteru. 

Dá se čekat, že Kate půjde z porodnice ještě dnes, pokud poběží vše hladce – i v případě prvních dvou porodů šla domů po pár hodinách. Objevila se tehdy se svým manželem a novorozencem ve dveřích nemocnice, kde se pozdravila s poddanými a pak odjeli autem domů. V obou případech byla perfektně nalíčená a učesaná. Po porodu syna měla modré puntíkované šaty, podobné jako kdysi Diana, po porodu dcery žluté. V obou případech byla jejich autorkou Jenny Packham a česala ji Amanda Cook-Tucker.

Královský palác oznamuje narození třetího dítěte Kate a Williama na Twitteru
Královský palác oznamuje narození třetího dítěte Kate a Williama na Twitteru
Autor: Twitter
Vévodkyně přivedla syna na svět v soukromém křídle londýnské nemocnice St. Mary, zde se také narodil princ George i princezna Charlotte. V roce 1982 i jejich tatínek, princ William.

Pro královský porod je přichystáno 20 lékařů, kteří nesmí 3 měsíce pít alkohol, nesmí opouštět město - přímo u porodu byli už tradičně porodník Guy Thorpe-Beest a gynekolog Alan Farthing – stejně jako u narození prince George v roce 2013 a princezny Charlotte v roce 2015.

Jméno? Zatím se neví!  

Jak se bude jmenovat bratr prince George a princezny Charlotte zatím není jasné. Veřejnost se to zřejmě dozví v následujících dnech, podobně jako u starších dětí královského páru. Jméno starších dětí bylo oznámeno po dvou dnech, ale je to pokrok - u Williama se čekalo týden a u jeho otce Charlese dokonce měsíc. Je také pravděpodobné, že potomek dostane více jmen, jako jeho sourozenc, kteří se jmenují princ George Alexander Louis z Cambridge a princezna Charlotte Elizabeth Diana z Cambridge. Tak jako tak, na počest novorozence už v Londýně vypálili 62 salv z děl. 

Podívejte se na rodinu Kate a dva starší potomky v naší galerii

Média spekulují o jménech už dlouho. Sázkové kanceláře nejvíc favorizují tato jména: Mary (3/1), Alice (8/1), Arthur (8/1), Henry (10/1) a Victoria (10/1).  Novorozené dítěje pátý následník trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem, bratrem Georgem a sestrou Charlotte. Dosud byl pátý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

VIDEO: Je to kluk! Buckinhamský palác oznámil narození dítěte

Video se připravuje ...
Je to kluk! Buckinhamský palác oznámil narození dítěte • VIDEO: 

A jaký chlapeček dostane titul? Stejný fiktivní titul jako jeho starší sourozenci. Jelikož Kate nepochází z urozené rodiny, její děti pravý královský titul získat nemohou. Proto se používá čistě jenom titul "princ/princezna".

Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko

Video se připravuje ...
Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko • VIDEO: 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku