Kvůli problémům s pohybem už Marie několikrát skončila na gerontologii v pražské Psychiatrické nemocnici Bohnice. „Paní Kyselková u nás byla tak na měsíc až dva už několikrát. Poté, co podstoupila operaci krčku, má už velké potíže s pohybem, a hlavně s psychikou,“ prozradil pro Aha! dobře informovaný zdroj.

Kyselková se ale zatím vždy vrátila do bytu v pražských Dejvicích, kde se o ni pečlivě staral soused z bytu o patro níž, herec Ivo Niederle (88). Jenže ani ten nemládne a zdraví už mu tolik neslouží.

Proto hrozilo, že »Myší kožíšek« skončí v Bohnicích natrvalo. Naštěstí se k ní ale nastěhovala mladší dcera Alžběta s vnučkou a od nepěkného osudu ji tak zachránila. „Kdyby se k paní Kyselkové nepřistěhovala dcera, domů by se vrátit nemohla,” přiznal zdroj. „Marie to podle mého názoru takhle vyhrála na plné čáře. Stará se o ni dcera a já jsem také nápomocen,“ raduje se z toho Niederle.

Šťastná je teď jistě i Kyselková. Ta si totiž už před pěti lety něco podobného přála. „Po smrti mého druhého manžela žiju sama. Byt je na mě moc velký. Ráda bych sehnala nějakého podnájemníka, nějakou fajn studentku, která by se o mě zčásti i postarala,“ svěřila se v době, kdy si po operaci páteře ještě vykračovala o hůlce a s batohem na zádech. Teď se jí sen splnil a místo nájemnice má rovnou vlastní dceru.

VIDEO: Dcera „princezny se zlatou hvězdou“: Maminka už nemůže chodit!

Video
Video se připravuje ...

Dcera „princezny se zlatou hvězdou“: Maminka už nemůže chodit! Markéta Reinischová, Petr Soukup, Jaroslav Bouda

Představitelka princezny Lady má přitom hned tři děti. S prvním manželem, hercem Petrem Haničincem (†77) má syna Ondřeje (58). S druhým mužem, o 12 let mladším zubařem Vladimírem Demkem pak dvě dcery – Žofii (40) a Alžbětu.

Zatímco mladší Alžběta teď bude s mámou bydlet, starší z dcer na tom sama není nejlépe. Po mamince zřejmě zdědila i její psychické problémy. Bývalá baletka Národního divadla, která naposledy pracovala jako maskérka muzikálu Fantom Opery, byla totiž v minulosti rovněž hospitalizovaná v Bohnicích.

Fotogalerie
30 fotografií