Jitce, která už je maminkou šestileté Elenky, zřejmě druhé těhotenství prospívá. „Je mi skutečně fajn, čehož dokladem je, že jsem tu," nechala se slyšet v trojské Botanické zahradě, kde se spolu s Michalem Malátným (47) a Ivou Janžurovou (76) stala kmotrou letošního ročníku výstavy tropických motýlů.

Jelikož dlouho očekávané jaro se konečně ohlásilo, bylo brunetce v kabátě horko. Proto si ho rozhalovala a odhalila tak i své rostoucí těhotenské bříško a také jeden zajímavý detail. Na dlouhé šňůrce měla totiž těsně nad bříškem zavěšenou rolničku, která na jejích černých šatech skoro svítila.

Nejednalo se ale jen o ozdobu, nýbrž o zvláštní těhotenskou rolničku neboli takzvanou mexickou bolu. Tu těhotné ženy nosí již po staletí. Při chůzi totiž rolnička tiše cinká a tím vydává příjemné zvuky, které vnímá i nenarozené miminko zhruba od 20. týdne.

Ještě v těhotenství tak vzniká spojení mezi maminkou a dítětem. Po narození se dá rolnička zavěsit třeba na kočárek a dítě si znovu připomene cinkání, které zná už z dělohy, díky čemuž se cítí bezpečně. 

VIDEO: Podruhé těhotná Čvančarová na Českých Lvech: Čeho se vzdala kvůli „malému čudlovi“

Video
Video se připravuje ...

Podruhé těhotná Čvančarová na Českých Lvech: Čeho se vzdala kvůli „malému čudlovi“ Lukáš Červený

 

Fotogalerie
34 fotografií