Krutému osudu se po pěti letech účinkování v seriálu dočká Klára Cibulková (42) alias lékařka Andrea Hanáková. Ta po otci zdědila neurogenerativní onemocnění zvané spinocerebelarní ataxie.

O svém nevyhnutelném osudu sice Andrea věděla dlouho, teprve nedávno se ale u ní začaly objevovat příznaky choroby, která se projevuje ztrátou koordinace chůze, poruchou hybnosti rukou a často i řeči a očních pohybů. Tento vývoj ostatně televize Nova nastínila již na začátku roku v popisu děje jarních dílů. „Andrea tuší, že se její dny krátí, ale odmítá se kruté nemoci poddat,“ oznámila tehdy Nova.

Nepřímo to pak potvrdila i sama Cibulková. V jednom z rozhovorů totiž na otázku, zda nebude její postava mít dítě s manželem Petrem Hanákem v podání Radima Fialy (47), tuto možnost vyvrátila: „Ne, to by nešlo! To by bylo moc klidné,“ uvedla Klára.

„My jsme dramatická dvojice, takže nám hoří auta, vybuchují baráky a Radim je za hrdinu,“ prozradila herečka, která tak zřejmě v nejsledovanějším seriálu současnosti končí. „Její postava opravdu zemře za velmi dramatických okolností,“ prozradil zdroj ze štábu Ordinace.

Také někdo z herců se nedávno podřekl a prozradil, že už se dokonce blíží natáčení pohřbu Andrey. Vzhledem k natáčení s dvouměsíčním předstihem dramatická smrt by se měla na obrazovce zřejmě objevit do konce května. 

VIDEO: Klára Cibulková promluvila o osudu své postavy...

Video
Video se připravuje ...

Klára Cibulková z Ordinace. Jaký bude osud smrtelně nemocné Andrey? Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
33 fotografií