Já viděla tu kaluž krve, ta tu byla dva dny. Jsem si říkala, jestli tu třeba kočky neroztrhaly holuba. Ale té krve bylo moc. Údajně tam byla hádka mezi majitelem toho bytu a tím pánem, co tam bydlel. On asi ten majitel toho bytu nechtěl, aby tam ten pes byl a toho psa vyhodil,“ řekla FTV Prima místní obyvatelka.

Televizi se později ozvala další svědkyně, která otřesnou událost viděla na vlastní oči. „Já tady bydlím, viděla jsem to na vlastní oči při venčení mých dvou jezevčíků. Fenku Sáru jsem šla zachraňovat. Byla jsem to já, kdo v 17:25 volal policii,“  řekla svědkyně.

Žena také tvrdí, stačilo prý málo a z okna vyhozená fenka mohla někoho zabít. „Chuděrka Sára mi téměř spadla na hlavu a v tom případě by tam na chodníku byly dvě mrtvoly,“ svědkyně. „V tom poschodí bydlí absolutní ignoranti, neboť této tragédii se dalo předejít. Jsem naprosto znechucená,“ uzavřela.

Případem se začala zabývat policie. „Evidujeme případ, kdy 36letý muž z Bystrce vyhodil svého psa z bytu z 9. patra. Tímto případem se začali zabývat kriminalisté a tomuto muži sdělili podezření pro přečin týrání zvířat,“ řekla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Muži za čin hrozí maximálně tři roky vězení.

Fotogalerie
4 fotografie
Fotogalerie
4 fotografie