Roman M. a jeho přítelkyně Monika K. osudný den popíjeli ve dvou plzeňských restauracích a domů se vrátili opilí. Pohádali se, Roman M. řekl, že s ní končí a chtěl odejít. U vstupních dveří na chodbě domu se pak ale odehrálo krvavé drama.

Lovecký nožem s čepelí dlouhou 20 cm bodl ženu do břicha. Rána byla hluboká 9 cm a zasáhla tenké střevo a játra. Část jich museli lékaři odstranit. Ženě ale zachránili život,“ řekl státní zástupce Jiří Richtr.

Sama se nabodla

„Byla opilá. Dotáhla jsem jí domů. Otevřela si pivo a začala zase hádat. Vykřikovala, že nájem bytu je moc drahý, a že bude bydlet u svého bývalého přítele. Už jsem toho měl dost, řekl jsem jí, že s ní končím a jdu pryč. Vzal jsem čepelky na holení, můj lovecký nůž a mobil. Pro ostatní věci jsem si chtěl přijít později,“ řekl Roman M.

S věcmi v ruce tak došel až domovním dveřím. Ty byly ale zamčené. „Opilá stála opřená o schránky na poštu a klátila se. Chtěl jsem po ní klíče od dveří. Strčila do mě a z ruky mi vypadly věci, mezi nimi i nůž. Zvedl jsem ho, ona zavrávorala a spadla mi na něj plnou vahou. Myslím, že chtěla do mě opět strčit,“ hájil se Roman M.

Už 14krát trestaný

Zraněnou Moniku K. i se zabodnutým nožem v břiše pak odtáhl zpět do bytu. „Položil jsem ji na gauč a ránu jí přikryl ručníkem. Běžel jsem zpět na chodbu, našel jsem na zemi mobil, který mi před tím vypadl z ruky, a chtěl jsem zavolat záchranku. Jenže, jak jsem byl rozrušený, tak jsem se spletl a zavolal jsem policii,“ dodal Roman M.

Ten byl už čtrnáctkrát soudně trestaný a čtyřikrát seděl ve vězení. Teď v dubnu s ním začíná jiný soud, kde se bude zpovídat z loupežného přepadení. Za pokus vraždy mu hrozí až 18 let vězení. Soud pokračuje výslechy svědků a soudních znalců.

VIDEO: V pražské prodejně lupič pobodal prodavače, jeho žena ho zastřelila.