Acer Chromebook Tab 10 má 9,7palcový displej s rozlišením 2048 na 1536 pixelů, přední a zadní kameru a až 9hodinovou výdrž na jedno nabití. Jako procesor byl použit OP1 doplněný 4 GB RAM, 32 GB diskem a USB-C portem. Nechybí ani slot pro SD karty a klasický jack na připojení sluchátek.

TIP: Americké školy okupuje Chrome OS, ty světové Windows

Pohání jej systém Chrome OS s možností spuštění Android aplikací (součástí systému je Obchod Play). Na tuto funkci sází jak Acer, tak Google – tablet je zaměřený pro využití ve školách, nutností je tedy možnost doinstalování potřebných aplikací pro výuku. Součástí balení je také stylus od Wacomu, který není nutné dobíjet.

Obě firmy tak jdou proti konkurenčním iPadům, které se snaží dostat do škol, hlavně v USA, Apple. Oproti němu nabízí třeba plnohodnotný prohlížeč a klasickou práci s okny. Přesto nabízí jednodušší rozhraní než Windows a snadnější vzdálenou správu pro školní administrátory. Cena je v zahraničí 329 dolarů, což je více, než některé Chromebooky, které jsou často pod hranicí tří set.

TIP: Huawei na veletrhu MWC - Žádný mobil, zato nádherný notebook a výkonné tablety

Google také ukazuje možnou budoucnost tabletů s Androidem. Těch totiž v poslední době na trhu není velké množství (a v prodejích jsou válcovány právě iPadem) a několik značek se zcela stáhlo. Ani Google samotný nevydal novou verzi svého referenčního tabletu. Budoucnost pro systém tak může být právě Chrome OS, který má mnohem blíže ke klasickým desktopovým Windows, přesto je uzpůsoben pro ovládání dotyky a nabízí velké množství aplikací.