Zpracovatele územní studie najde IPR Praha ve výběrovém řízení. Na její vytvoření bude dohlížet nejen IPR, ale rovněž magistrátní úředníci nebo zástupci radnice Prahy 7. Pokyn k vytvoření studie zadali magistrátní úředníci v září 2016. IPR na základě dalších podkladů nastínil možnosti urbanistického rozvoje a dopravního řešení celého území. Jak konkrétně by mělo vypadat, nyní určí územní studie, kterou projedná magistrát a posléze rada a zastupitelstvo hlavního města.

Jakmile město studii schválí, chce vedení Prahy v září zadat navazující změnu územního plánu, která by měla být schválena v roce 2020. Ve stejném roce pak magistrát plánuje sejmutí stavební uzávěry, která nyní v lokalitě znemožňuje jakoukoliv výstavbu.

Výjimky ze stavební uzávěry by mohlo vedení města schvalovat již v roce 2019. Zatím není zcela jasné, co má na brownfieldu přesně stát. Jedním z plánů současného vedení Prahy je koncertní sál, jenž by měl vzniknout u metra Vltavská, či administrativně-správní centrum v okolí nádraží Holešovice.

Bubny-Zátory jsou společně například s Nákladovým nádražím Žižkov nebo smíchovským nádražím jedním z takzvaných velkých rozvojových území v metropoli. Majitel části pozemků, společnost Orco Property Group, plánuje postavit novou čtvrť s byty, kancelářskými prostory, školami nebo zdravotnickými zařízeními. Celkově by tu mělo vyrůst 1,2 milionu metrů čtverečních nadzemních ploch.

Fotogalerie
4 fotografie