Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragická bilance Velikonoc: Na silnicích zemřeli čtyři lidé, dva z nich byli chodci

Autor: ČTK - 
2. dubna 2018
18:56

O prodlouženém velikonočním víkendu zemřeli na českých silnicích dosud čtyři lidé, což je o dvě oběti méně než loni. Vyplývá to z předběžných policejních statistik a informací ČTK. Nejtragičtějším dnem letošních Velikonoc byl pátek, kdy si nehody vyžádaly tři mrtvé.

Zatím poslední smrtelná nehoda se stala v pondělí odpoledne v Karviné v Ostravské ulici nedaleko zimního stadionu. Srážku s autem nepřežil chodec. Zraněním podlehl na místě. Policisté zjišťují jeho totožnost, řekl ČTK mluvčí moravskoslezské policie Petr Směták. Dodal, že s ohledem na okolnosti policie nemůže k nehodě zveřejnit víc informací.

V pátek zemřel v Městci Králové na Nymbursku řidič po nárazu do stromu, v Mariánských Lázních chodec, kterého srazil řidič na přechodu pro chodce, když jel na červenou, a v Brně nepřežil nehodu dvou osobních aut jeden člověk.

V roce 2003 bylo 25 mrtvých

O Velikonocích bývá na silnicích zvýšený provoz, podle policie jsou Velikonoce z hlediska bezpečnosti dokonce jedním z nejrizikovějších období roku. Lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti a mnohdy vyjíždějí i sváteční řidiči nebo lidé, kteří v zimě neřídí a za volant usednou po dlouhé době.

Od roku 2000 byl dosud nejtragičtější velikonoční víkend v roce 2003, kdy zemřelo při nehodách 25 lidí. Naopak v letech 2011 a 2013 zaznamenali policisté shodně tři oběti.

Vývoj počtu mrtvých o velikonočních svátcích Vývoj počtu mrtvých o velikonočních svátcích | ČTK/PČR

Loňské kontroly: Jedna z policejních hlídek měla stanoviště v Brně u Výstaviště. Každý zastavený řidič podstoupil dechovou zkoušku na alkohol. Celkově v kraji usedlo za volant s alkoholem v krvi 46 hříšníků, 29 se posílilo drogou Loňské kontroly: Jedna z policejních hlídek měla stanoviště v Brně u Výstaviště. Každý zastavený řidič podstoupil dechovou zkoušku na alkohol. Celkově v kraji usedlo za volant s alkoholem v krvi 46 hříšníků, 29 se posílilo drogou | Zdeněk Matyáš

Zobrazit celou diskusi