Znásilněná žena se nejspíš dočká spravedlnosti. Šestice mužů ve věku 20 až 24 let pravděpodobně poputuje k soudu. Návrh na obžalobu z trestného činu na ně podalo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1. 

Před soud by pánové nastoupili pro trestný čin znásilnění spáchaný ve spolupachatelství, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „U jednoho z mužů byl navíc podán návrh na obžalobu i z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jed,“ upřesnil mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Nevinné seznámení

Vše začalo 2. dubna v 7 hodin ráno, kdy kriminalisté přijali oznámení o tom, že v apartmánu v Náprstkově ulici v Praze 1 šest turistů znásilnilo jednu turistku. Všechno začalo zdánlivě nevinným seznámením turistky s mužem v jednom z barů v centru hlavního města, kde se podle policistů oba domluvili, že půjdou k muži na pokoj.

Následně muž přivedl dalších pět svých kamarádů a mělo dojít ke zmiňovanému znásilnění. Okolnosti události prošetřují kriminalisté. Všech šest mužů, kteří jsou ročníky narození 1994 až 1998, policisté zadrželi,“ uvedl už v dubnu k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Podle informací Aktu.cz by minimálně tři ze zadržených násilníků měli být alžírské národnosti, znásilněná žena má také pocházet ze zahraničí. Majitelka hostelu se k případu odmítla vyjádřit s tím, že předávat informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůže.

Poslechněte si vyjádření policejního mluvčího Jana Daňka a podívejte se na místo události:

Fotogalerie
4 fotografie