Adamec se o Hůlkovi rozpovídal na křtu knihy spisovatelky Lucie Nachtigallové Výlety s tajenkou, kde zastupoval svou manželku Janu Adamcovou. Ta totiž své přislíbené kmotrovství musela na poslední chvíli zrušit a Adamce vyslala jako náhradníka.

Známý režisér se na veřejnosti po skandálu smůlou opleteného projektu objevil poprvé, proto se otázkám na svůj spor s Hůlkou nemohl vyhnout. Dodnes prý nechápe, čím si vysloužil zpěvákovu zášť. "Dovolím si říci, že jsem patřil mezi ty, kteří byli Danovi Hůlkovi velmi nakloněni, mnohokrát jsem se zasadil o to, aby dostával třeba na televizní obrazovce příležitost, a nepochybně jsem tím přispěl k jeho kdysi úspěšné kariéře," bilancuje režisér.

Změna Hůlkova chování k němu přišla jako blesk z čistého nebe. "Nevím, co se stalo, vůbec tomu nerozumím. Řeknu jen jednu větu. V době, kdy vrcholila krize a někteří lidé oznamovali, že paní producentka nemá na to, aby muzikál Robinson dotáhla do konce, Dan řekl, že zůstává jen proto, že já jsem toho díla režisérem. Jak řekl, potřebuje se mnoho naučit, a ode mě že se to naučí. A uplynulo čtrnáct dní, možná dvacet, a on o mně prohlásil, že jsem člověk, který se chová sprostě k lidem, že nic neumím a že kvůli tomu odchází," kroutí Adamec hlavou.

Podobné chování však podle něj není u Hůlky nic divného. "Vrátil jsem si bohužel obdobnou  situaci, kdy Dan odcházel z muzikálu Muž se železnou maskou a velmi neuctivě mluvil o režisérovi Vaculíkovi a k mému velkému překvapení i o režiséru Bednárikovi, se kterým dělal slavného Drákulu," prozradil na Hůlku zklamaný režisér. "Řekl jsem si, jak jsem byl naivní, když jsem se tenkrát domníval, že věci, které vypráví, jsou čirá pravda, protože jsem neměl v tom čase důvod myslet si něco jiného," lituje Adamec.   

Video
Video se připravuje ...

Režisér Adamec o válce s Hůlkou: Pomohl jsem mu ke slávě! A on pomluvil i mrtvou legendu! Koho? Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
18 fotografií