Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Nehoráznost“ v letadle Aeroflotu rozzlobila Rusy. Britové zmínili drogy a zbraně

Autor: ČTK, ivm - 
31. března 2018
14:30

Rusko zažádalo o oficiální vysvětlení od britských úřadů, proč v pátek prohledávaly letadlo společnosti Aeroflotu na londýnském letišti Heathrow. Bez něj hrozilo, že začnou ruské úřady dělat totéž u letadel britských aerolinek. S odvoláním na sobotní prohlášení ruského ministerstva dopravy o tom informovala agentura Reuters. A Britové s vysvětlením skutečně přišli, prý je to rutina kvůli ochraně před organizovaným zločinem.

„Pokud nebude žádné vysvětlení, ruská strana bude považovat kroky proti našemu letadlu za nelegální a také si vyhradí právo podniknout podobné kroky vůči britským leteckým společnostem,“ uvedlo v sobotu ministerstvo.

Ruské velvyslanectví v Londýně tvrdí, že kontrola příslušníky hraniční a celní policie byla mimořádná a že šlo o nehoráznou provokaci.

Ruský velvyslanec v Británii Aleksandr Jakovenko v sobotu v televizi Rossija 1 dal údajnou prohlídku letadla do souvislosti s aférou kolem otravy bývalého ruského dvojího agenta Sergeje Skripala a i nedávné smrti ruského podnikatele Nikolaje Gluškova.

„Můžeme si z toho udělat jeden závěr. Tím je, že se britská strana chová velmi nezodpovědně,“ řekl.

Video  Třetí muž USA promluvil v Česku o Nikulinovi. Vydání do Spojených států očekával  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Ministerský náměstek: Je to rutina

Prohledávání letadel za účelem ochrany Británie před organizovaným zločinem a pašováním drog a zbraní je rutinní záležitostí, uvedl v reakci na ruskou žádost o oficiální vysvětlení náměstek ministryně vnitra pro bezpečnost Ben Wallace. Po prohlídce podle něj mohlo letadlo pokračovat v cestě.

„Je rutinou, že pohraniční stráž prohledává letadla, aby ochránila Británii před organizovaným zločinem a před těmi, kteří se pokouší do země dostat škodlivé látky jako drogy nebo střelné zbraně,“ uvedl náměstek ministryně vnitra Amber Ruddové. Po prohledání mohlo podle Wallace letadlo společnosti Aeroflot pokračovat v cestě.

Antonin Blaha ( 31. března 2018 22:06 )

 Anglosasikum nikde nic nevychazi proto ta nervozita a vymyslene akce ,Rus je dobry sachysta takze je ted na tahu a modleme se aby nebyl cely svet hodne prekvapeny.

infos ( 31. března 2018 19:13 )

A co jako. Nic. Syrskej je s Putinem kámoš, trubko.

melis ( 31. března 2018 18:34 )

A hlavně naopak, o tom není pochyb.

kritick ( 31. března 2018 18:11 )

Nová mezinárodněpolitická situace mi připomíná nový česko-slovensko-ruský (zatím ještě ne polský) Majdan. Nejsou důkazy, ale to nevadí! Zeman je ruský poskok, Slováka údajně zastřelila slovenská mafie z nejvyšších míst, a Rusko je taky bez jakéhokoliv důkazu obviněno celým tzv. demokratickým světem, že údajně otrávilo nějakého bezvýznamného bonzáka i s dcerou absolutně jedovatým smrtelným jedem. No a světe div se: na Zemana nikdo nic špinavého nemá, toho Slováka zastřelil kdovíkdo, a kdovíproč, no a ta dcera otrávená absolutně smrtícím jedem už mluví a bude vyléčena!!! A proto honem rychle vyhnat ovce na náměstí rozdávat červené karty, než lidi zapomenou, nebo se dokáže, že je všechno jinak!!! Není to všechno jakésik divné? Proč vůbec tzv. demokratický svět dráždí spícího ruského medvěda?

melis ( 31. března 2018 16:51 )

Slušně psát neumíte? Pak nadáváte na mládež.

Zobrazit celou diskusi