Nešťastné osudové rozhodnutí. „Kamarád- doktor mi předloni na jaře říkal – pojď na transplantaci, už je čas! A já jsem nešel...“ zavzpomínal moderátor, který trpěl polycystózou ledviny. Ta se přibývajícími cystami a postupným rozšiřováním ledvinových kanálků nakonec tak zvětšila, až vážila sedm kilogramů!

Klubko problémů

Říkal jsem, že půjdu až na podzim. A tím jsem si vše zkomplikoval sám. Když jsem na jaře nešel, tak mi ta ledvina v létě praskla a začalo se odvíjet klubko všech problémů. Můžu si za to sám,“ přiznal otevřeně Jančařík v pořadu České televize Uchem jehly. „Mám teď vnitřní pocit, že tělo nebylo připraveno na transplantaci. Bylo to moc krátce po tom, co mi praskla ledvina, a na to tělo toho bylo moc. A možná proto se stala i ta prasklina na páteři,“ Je Michal přesvědčený.

2x boj o život!

S postižením bojuje ze všech sil, dokonce se vrátil k moderování. Ale také přiznal, že za úsměvem skrývá těžké chvíle, které se čas od času dostaví. Přesto se snaží být pozitivní. „Pánbůh byl ke mně shovívavý, protože mě tu nechal. Dvakrát to se mnou nevypadalo dobře,“ dodal Jančařík s tím, že nemít takovou oporu v manželce a dcerách, boj s ochrnutím by nezvládl.

 

Fotogalerie
20 fotografií

Video: Jančařík poprvé po ochrnutí moderoval na Nově: Nic byste na něm nepoznali!

Video
Video se připravuje ...

Jančařík poprvé po ochrnutí moderoval na Nově: Nic byste na něm nepoznali! TV Nova