Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Marleyho tyran bude do dvou týdnů před soudem: Policie ukončila vyšetřování

Autor: dce - 
27. března 2018
15:42

Je to téměř 14 dní, co Česko oblétlo otřesné video, na kterém teprve čtyřiadvacetiletý Jakub L. brutálně kope a škrtí tříměsíční štěně labradora. Pejsek skončil v kritickém stavu na veterině, nyní už je na tom lépe. Policie už ukončila vyšetřování a mladík poputuje už za dva týdny k soudu.

Ve zkráceném přípravném řízení šetřili policisté případ týrání pejska na Prachaticku a už v úterý - necelé dva týdny od rozšíření videa s bitím Marleyho - ho postoupili podle Deníku Okresnímu státnímu zastupitelství. Jakub L. (24) obviněný z týrání zvířat stane před soudem již za 14 dní.

„Lékařské zprávy nepotvrdily, že by Marley jednáním agresora utrpěl trvalé následky, přesto se ale jedná o zvlášť surový a trýznivý útok. Proto případ kriminalisté vyhodnotili jako trestný čin, za který může soud podezřelému uložit trest odnětí svobody až na dva roky,“ uvedla prachatická policejní tisková mluvčí Martina Joklová.

Jakuba L. zachytil na video kamarád a video zveřejnil na internetu. Šokující záběry vyvolaly ohromnou vlnu nevole vůči tyranovi i proti nízkým trestům za týrání zvířat. Mladík po pár dnech uznal svou chybu a omluvil se s tím, že ho věc mrzí. Nabídl také, že zaplatí účty na veterině. Mnozí se domnívají, že pouze kalkuluje s faktem, že zmíněná prohlášení budou považována za polehčující okolnosti.

tobinek ( 2. dubna 2018 18:58 )

Za chvíli bude mít ta bestiální zrůda soud, tak snad ho zavřou a k tomu ještě zákaz chování zvířat

strejda777 ( 2. dubna 2018 18:17 )

Tak co je s tím hajzlíkem? Kdy už bude stát před soudem? Jen doufám, že to celé nepůjde do "kopru". Trest předpokládám natvrdo. Pokud ne, je to s naším soudnictvím na pytel. Znamená to i pro slušné lidi, že ani u soudu by neměli žádného zastání. Docela mně to děsí, když se takovým násilníkům a choleriků daří vyklouznout a přitom zanechali za sebou tolik bolesti a utrpení. A je jedno jestli u zvířat nebo člověka....Tak doufám, že se tentokrát Blesk co nejrychleji přihlásí, až bude ten smrad odsouzený a podá nám o tom zprávu! Díky!

tobinek ( 27. března 2018 20:14 )

No jestli dostane jen podmínku, tak by ho měli lidi zlynčovat. Ale doufám že má česká justice dost rozumu a odsoudí ho

jajas ( 27. března 2018 19:01 )

Na Primě teď říkali, že by ten zmetek mohl dostat podmínku!!!!! Tak kolik ještě bolesti a týrání mu budou muset dokázat a kolik zvířat (popř.lidí) musí zmrzačit, aby ho konečně zavřeli!

strejda777 ( 27. března 2018 18:58 )

Tak mladý a nemá žádné slitování. Možná zpočátku mohl mít vztek, když ho "tak ohromné štěně" kouslo (i když k tomu mohlo mít důvod), ale přeci musel slyšet ty jeho nářky a kňučení....pokud jej ani toto neobměkčilo a nezarazilo, tak je s ním něco v nepořádku a chce to trest!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání