Agresivita, kopání, vulgárnosti a drogy. Dva podobné případy řešili pražští strážníci v rozmezí necelého dne mezi pondělím a úterý. Nejdříve přijali strážníci z Prahy 1 oznámení, že v baru ve Všehrdově ulici je agresivní host, který napadá hosty a ničí vybavení provozovny. „Oznamovatel agresivního muže pronásledoval až do Mostecké ulice, kam utekl. Tam ho strážníci dostihli a za použití donucovacích prostředků mu přiložili pouta,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí městské policie Jan Čihák.

To ale mladíkovi nezabránilo v jeho agresivitě a dále kladl odpor, byl vulgární a pokusil se do hlídky kopat. Nakonec se nebylo čemu divit. Hlídka u něj nalezla dva plastové sáčky s hnědou krystalickou látkou připomínající drogy.

Takto jedna zfetovaná dívka vylezla na sochu:

Napadení záchranáři

Druhý případ zaznamenali strážníci z Prahy 10 v úterý v noci. Tentokrát v ulici Na Padesátém, kde měl agresivní muž napadat záchranáře. „Pracovníci záchranné služby strážníky požádali o součinnost při zajištění muže pod vlivem omamných a psychotropních látek, který nechce spolupracovat a je agresivní,“ popsal dále Čihák.

Ani na strážníky nehodlal muž reagovat jinak, pokusil se dokonce ze sanitky utéct, což se mu podobně jako prvnímu muži nepovedlo. Záchranáři muže následně transportovali, za asistence strážníků, do jedné z pražských nemocnic.