Minimalistická krychle pomohla optimalizovat prostor například v malém pařížském apartmánu. Majitel koupil byt o rozloze necelých 74 m2 v poměrně dezolátním stavu. Strhal staré tapety, odvezl nábytek a několik měsíců v bytě přebýval, aby zjistil, co bude nejlépe vyhovovat jeho potřebám.

Poté naplánovat rekonstrukci s úspornými řešeními, která by zachovala a oslavovala drsný charakter původního bytu. S návrhem mu pomohli tvůrci z francouzského designového studia Batiik.

Koncept černé krabice, která integruje místo na spaní, skříň a koupelnu, vymyslela zakladatelka studia Batiik, Rebecca Benichou. Víceúčelová kostka je vyrobená z matného nanotechnologického materiálu Fenix NTM a dubového dřeva.

V boji s prostorem v malém bytě může pomoci multifunkční kousek nábytku
Autor: Studio Batiik

Obytná kostka stojí v jednom rohu bytu a je propojena s kuchyňským koutem s vestavěnou skříní. Obsahuje spící kout, který je přístupný po schodech s úložným prostorem, šatní skříň a koupelnu s dveřmi, které jsou téměř neviditelné.

Kromě krychle zůstaly v příbytku neupravené stěny a jejich exponovaná patina v pestrých barvách zaplnila prostor uměleckou atmosférou, která evokuje surovou krásu starověkých evropských ruin. Dřevěné parketové podlahy a vysoké stropy s lištami dodávají interiéru nádech moderní elegance. Zbývající podlahová plocha zůstala volná, takže si zde majitel mohl vytvořit malý obývací pokoj.

Fotogalerie
9 fotografií