Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn (†10) senátora přišel na tobogánu o hlavu: Nebyla to nešťastná náhoda! Park pochybil

Autor: jh - 
25. března 2018
17:34

Desetiletý Caleb zahynul při hororové nehodě na nejvyšším tobogánu světa v americkém zábavním parku. Chlapec přišel o hlavu přímo před zraky svého táty, amerického senátora Scotta Schwaba. A nyní se u soudu ukázalo, že nešlo jen o ojedinělou a nešťastnou náhodu. Zábavní park i jeho tehdejší manažer se u soudu zodpovídají ze zabití!

Od smrti desetiletého Caleba uplynuly už dva roky. Chlapec přišel o život na nejvyšším tobogánu světa v americkém zábavním parku Schlitterbahn, když jeho raft vyletěl do vzduchu a narazil do záchranné sítě. Dvě další ženy, které s ním člun sdílely, si vážně poranily tvář. Ačkoliv se park zavázal platit pozůstalým měsíčně odškodné, půjde tento rok celý případ k soudu.

Ukázalo se totiž, že k vážným zraněním a nelegálním praktikám zde docházelo častěji. Smrt chlapce patrně nebyla nešťastná nehoda, jak se dosud věřilo, ale nedbalost při stavbě tobogánu.

Tobogán vysoký neuvěřitelných 51 metrů nese přiléhavý název Verruckt (v překladu z Němčiny - „Šílený“) a podle obžaloby porušuje snad všechny bezpečnostní standardy. Majitelé parku si na projektaci a následnou stavbu nepozvali žádné odborníky a tobogán vymysleli s jediným záměrem - aby se stal nejvyšším na světě, bez ohledu na bezpečí pasažérů. Podobná stavba by týmu projektantů trvala asi tři až šest měsíců, v parku měli hotovo za pouhých 36 dní. 

Před soudem také stojí Tyler Milles (29), bývalý manažer parku. Kromě neúmyslného zabití má Milles na krku dalších 19 soudních sporů, většinu spojenou s úrazy v jeho vodním parku. Celkem 12 sporů se týká vážného ublížení na zdraví. Millesu soudu uvedl, že se cítí nevinen.

Ačkoliv Schlitterbahn několikrát zdůraznil, že bezpečnost zákazníků je pro ně na prvním místě, podle odborníků byly jejich atrakce spíše tikajicí bombou.

majojo ( 25. března 2018 20:14 )

A Kočkovi to u nás klidně projde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání