Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Facebook nechal zneužít data, jsou mezi nimi i ta vaše? Jourová chce od gigantu podrobnosti

Video se připravuje ...
Autor: CTK - 
25. března 2018
08:49

Eurokomisařka pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů Věra Jourová požaduje po americké internetové společnosti Facebook další informace ohledně skandálu s neoprávněným použitím údajů o uživatelích firmou Cambridge Analytica. Facebook by podle ní měl například objasnit, do jaké míry se tento skandál týká evropských uživatelů. Jourová to uvedla v rozhovoru s německým listem Bild am Sonntag.

Podle listu hodlá Jourová vedení společnosti Facebook k vyjádření vyzvat prostřednictvím dopisu, který by měl být v pondělí zaslán provozní ředitelce podniku Sheryl Sandbergové, píše agentura DPA.

Společnost Facebook se v posledních dnech ocitla v centru pozornosti kvůli zprávám, že britská analytická firma Cambridge Analytica neoprávněně získala informace o 50 milionech uživatelů Facebooku a využila je mimo jiné při vývoji softwarových nástrojů pro podporu volební kampaně Donalda Trumpa v roce 2016.

Jourová, která tento týden ve Spojených státech jednala o ochraně dat evropských občanů, v rozhovoru označila zneužití údajů o desítkách milionů uživatelů Facebooku za naprosto nepřijatelné. Uvedla rovněž, že ji americká vláda a příslušné úřady ujistily, že berou vznesená obvinění velmi vážně a připravují potřebné kroky.

Video  Týden Živě 472 - průšvih Facebooku, průšvih Uberu a vesnické Wi-Fi z dotací  - Živě.cz
Video se připravuje ...

lalia ( 25. března 2018 16:42 )

Co pro nás v Bruselu Jourová dobrého udělala?Za ty prachy?

nick55 ( 25. března 2018 10:33 )

Blbka - ta je tam taky zadarmo drahá, hraje si na důležitou - prý amer. vláda JÍ slíbila... řeší kraviny, co nechci aby na fb bylo, to tam nedám Ať se stará o to, čím se nedávno oháněla - tím potravinovým šuntem, co se u nás prodává

bre-burda ( 25. března 2018 10:00 )

Na Facebook jsem nikdy nevlezl a nikdy mi nechyběl. Mám dost svých přátel v reálném světě a dnešní jeho problémy nemusím řešit. Stejně netuším, co mi pisálek svým článkem chtěl říct a Jourová je mi ukradená jak loňský liňský sníh. Nazdar!

george1957 ( 25. března 2018 09:29 )

 Jourová je mně ukradená jak liňský sníh,nevím,co chce řešit,protože je mimo realitu.neskutečné!

jasnovidec01 ( 25. března 2018 09:18 )

co nám pisálek tímto článkem chtěl říct?článek o ničem

Zobrazit celou diskusi