Tak trochu nestandardního chování řidiče si po 11. hodině dopoledne všiml kriminalista v civilu. Ten kvůli zjevné agresivitě muže za volantem ihned zavolal své kolegy. A strhla se honička - místo toho, aby řidič muže zákona uposlechl, zastavil a přijal svůj trest, rozhodl se pro vzpouru. 

Výzvy k zastavení od policejní hlídky, která se za řidičem vydala, ignoroval a dál jel přes Vítězné náměstí do tunelu Blanka. Aby toho neměl na triku málo, předpisy se ani nenamáhal dodržovat. Nerespektoval povolenou rychlost a ostatní řidiče ohrožoval.

Nakonec ale přece jen dostal rozum a v tunelu před výjezdem na Letnou zastavil. Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové ho následně policisté kvůli bezpečnosti vyzvali, aby popojel a zastavil až za výjezdem. „Na to řidič reagoval tím, že sedl do auta a nacouval do policejního auta. Při následné kontrole se pokusil policistům utéct, proto ho museli zpacifikovat,“ popsala mluvčí nestandardní vývoj událostí.

Vzhledem k tomu, že muž na místě odmítl orientační zkoušky na drogy a alkohol, odvezli ho policisté do nemocnice k vyšetření s odběrem krve a moče. Podle prvních výsledků byl řidič pod vlivem drog, zda byl i pod vlivem alkoholu, policisté zatím nevědí, uvedla mluvčí.

Současně doplnila, že podle lékaře muž není zatím schopen výslechu, proto do vystřízlivění zůstane v cele. Případ budou policisté poté vyšetřovat zřejmě pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.