Průmyslový palác se proměnil ve svůj vlastní svět Evolution. V něm mohli návštěvníci zažít povznesení nebo se dozvědět, jak najít smysl svého života. A to nejen skrze stovky přednášek, které v rámci prodlouženého víkendu proběhly. 

Líbí se mi, že si můžu poslechnout témata, která mě zajímají, a to je nejen osobní růst, ale také téma rostlinného stravování i chození bez bot,“ popisovala návštěvnice Dominika, které oblasti z festivalu jí byly nejbližší.

Poznání skrze ezoteriku

Každý si tady našel své. Jiní dali přednost věštění budoucnosti skrze výklady karet, astrologii a čtení z ruky, další se učili namalovat společný obraz s instruktorem a některé zase zajímala jóga, meditace a tai chi, které bylo možné vyzkoušet si skrze workshop.

Video
Video se připravuje ...

Festival Evolution nabídl Pražanům přes stovku přednášek, čtení z ruky i workshopy malby Eva Fornálová

Spojení nespojitelného?

Festival Evolution je výjimečný tím, že propojuje tu část života, která se nám může zdát příliš emoční či spirituální a jíž se zabývají kartáři či astrologové, s tou, která naopak působí příliš racionálně - zdravým životním stylem. „Každý rok se snažíme nabídnout něco nového, dáváme prostor inovativním pohledům na tradiční přístupy a aktuálním tématům, aby si návštěvníci z festivalu odnesli praktické tipy, nápady, inspiraci nebo konkrétní výrobky,“ vysvětloval zakladatel festivalu a jeho ředitel Ctirad Hemelík.

Davy lidí

Některým z tolika podnětů šla hlava kolem. „Je toho tady tolik, a to nejen přednášek a workshopů, ale i návštěvníků. Chtělo by to palác několikrát nafouknout,“ smál se Tomáš, který byl na festivalu Evolution potřetí v životě. Zájem o festival byl opravdu obrovský. Návštěvníci si museli vystát i několik desítek minut na to, aby si zakoupili před vstupem lístky, a následně je čekala další dlouhá fronta na vstup do samotného paláce. Šlapání po nohách a mačkaní se mezi stánky už pak nebylo raritou. 

Fotogalerie
57 fotografií