Symphony of the Seas o víkendu vyplula z francouzského přístavu Saint-Nazaire do španělské Malagy. Po letní sezóně pak bude pokračovat ze Středozemního moře do svého domovského přístavu v Miami, kde letos na podzim začne obsluhovat okružní plavby po Karibiku. Gigantické plavidlo pojme až 7 tisíc cestujících a přes dva tisíce členů posádky.

Největší výletní loď světa je 362 metrů dlouhá, 66 metrů široká a 72 metrů vysoká. Symphony of the Seas váží 228 tisíc tun a její stavba trvala tři roky a vyšla na asi miliardu eur (cca 25,5 miliardy korun). Loď vychází z konstrukce své předchůdkyně Harmony of the Seas, která byla dokončena v roce 2016. Symphony of the Seas je ale zhruba o dvě tuny těžší, čímž jsou předchůdkyni sesadila z pomyslného trůnu.

Na palubě parníku si přijde každý na své. Součástí vybavení lodi je kasíno, dvacet tři bazénů, obří tobogany, kluziště, lunapark, hřiště na minigolf, lezecká stěna, basketbalová aréna, lanový skluz pro odvážné a samozřejmě bary přetékající luxusním alkoholem. Děti se mohou vyřádit na několika hřištích. Cestující se budou moci promenádovat ve stínu živých stromů nebo si zajít na divadelní představení ve stylu Broadway.

 

Fotogalerie
28 fotografií