Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Evakuace letadla české firmy: Cestující (29) si při pádu ze skluzavky rozbila hlavu

Autor: ČTK, nkov - 
23. března 2018
16:52

Při evakuaci letadla SmartWings, patřícího pod českou společnost Travel Service, došlo v pátek k tragické nehodě. Cestující (29) při výstupu z letounu prostřednictvím přistavené skluzavky spadla na letištní plochu, rozbila si hlavu a její stav je kritický. Letadlo bylo nasazené na let z Budapešti, kde k nehodě došlo, do izraelského Tel Avivu.    

Při evakuaci letadla na budapešťském letišti se dnes těžce zranila devětatřicetiletá pasažérka. Při pádu ze skluzavky si rozbila lebku, je v kritickém stavu.

Letadlo české společnosti Travel Service, pod níž patří značka SmartWings, letělo do Izraele místo porouchaného stroje Israir Airlines, uvedly Novinky.cz s odvoláním na web mno.hu. Evakuaci vyvolal dým nasátý do letadla z vozidla na letištní ploše.

Mluvčí společnosti Travel Service Vladimíra Dufková ČTK řekla, že událost se vyšetřuje. „Posádka letadla situaci vyhodnotila zcela správně a postupovala v souladu s bezpečnostními předpisy,“ uvedla Dufková.

Video  V Praze nouzově přistál airbus. Cestující museli evakuovat  - David Malík
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 7. srpna 2018 18:18 )

Poslyste, to se snad neda srovnavat se skluzavkou na koupalisti..On by to snad nekdo mel zajistovat..Tady snad nejaky qusi humor neni na miste

hahapch ( 23. března 2018 18:06 )

Co blbla to neumí jezdit po skluzavce? vždyt to umí už malé dítě

Zobrazit celou diskusi