Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kajínka ulovili na fotku tři muži v policejním. „Nevhodné,“ vzkazuje prezidium

Autor: bud - 
22. března 2018
22:53

Na sociálních sítích se objevila fotografie, na které pózují tři muži v policejním oblečení, s vestami i zbraněmi s omilostněným vrahem Jiřím Kajínkem. Vedení policie považuje vznik takové fotografie za nevhodné a podle vyjádření pro Blesk Zprávy prošetří okolnosti jejího vzniku odbor vnitřní kontroly.

Momentku s Jiřím Kajínkem si tři muži v policejním pořídili během čtvrtečního dopoledne. „Stála jsem ve dvoře a zastavilo policejní auto a auto pana Kajínka. Poprosili mě o fotku a zároveň vyfotili i oni mě,“ popsala pro Blesk Zprávy Nela K., která Jiřího Kajínka s trojicí mužů zvěčnila před budovou ostravské Vysoké školy báňské. Ona sama si pak na svém Instagramu vystavila fotografii ze stejného místa.

Začne prošetřování vzniku fotografie

Odbor vnitřní kontroly prošetří veškeré okolnosti této události. Po zjištění všech relevantních skutečností bude věc posouzena. V případě, že bude zjištěno protiprávní jednání konkrétních policistů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, bude ve věci rozhodováno v souladu s aktuální legislativou,“ komentovala situaci Gabriela Holčáková, mluvčí policie Moravskoslezského kraje.

Vedení policie považuje vznik takové fotografie za problematický. „Za policejní prezidium lze sdělit, že takovou fotografii považujeme za nevhodnou,“ sdělil Blesk Zprávám bez dalšího komentáře policejní mluvčí Jozef Bocán.

Video  Talk show vraha Kajínka: Podívejte se, jak lidé obdivují omilostněného zločince  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Milost dvojnásobnému usvědčenému vrahovi Jiřímu Kajínkovi udělil loni v květnu prezident Miloš Zeman. Kajínek byl propuštěn po 23 letech strávených ve vězení. Před tímto rozhodnutím uděloval Zemam milosti jen v případech, kdy dotyčná osoba umírala ve vězení, zbývalo jí několik týdnů života a nedopustila se závažného trestného činu.

sachmat ( 23. března 2018 18:20 )

Jestliže tahle fotografie je pokládaná za nevhodnou, tak já pokládám účast řadových policistů v reality show a exhibicionistických soutěžích (Robinsonův ostrov, Výměna manželek, kulturistika, Miss atd.) za vysoce skandální

anna1234 ( 23. března 2018 10:41 )

souhlas .. prý Pomáhat a chránit .. jak by od nich něco takového mohl člověk očekávat? To musí být primitivové

anna1234 ( 23. března 2018 10:35 )

.. fotka Kajínka s policajty ve službě?? Policie tu má snad jinou funkci než se fotit s kriminálníkem. Aha, pardon, on je vlastně novodobá celebrita My jsme fakt Kocourkov, kde je možné snad všechno.

sigmae ( 23. března 2018 10:14 )

za mně pěkná a vtipná fotka

draco17 ( 23. března 2018 10:02 )

Teda vyfotit se s vrahem jako s celebritou...a ještě v uniformě,to svědčí o inteligemci těch poldů....debilové.!!!!

Zobrazit celou diskusi