Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Merkelová: Přijmout migranty bylo správné. A miliony muslimů jsou naší součástí

Autor: CTK, ivm - 
21. března 2018
21:27

Rozhodnutí přijmout běžence bylo správné, podobná krizová situace se ale v budoucnu již nesmí opakovat. Ve Spolkovém sněmu to dnes prohlásila staronová německá kancléřka Angela Merkelová. Řekla také, že Evropská unie musí lépe střežit své hranice a rozhodně vystupovat proti islámským radikálům. V projevu připomněla i památku obětí teroristických útoků v Německu.

Merkelová řekla, že z humanitárních důvodů byla pomoc Evropy uprchlíkům nezbytná, nechce ale, aby se migrační krize z roku 2015 opakovala.

Kancléřka přislíbila, že Německo se bude v Evropské unii zasazovat o úspěch unijních programů především v Africe, které mají podobným krizím předcházet. Dodala také, že příslušné unijní fondy nesmějí být podfinancované.

Merkelová v minulosti opakovaně tvrdila, že islám k Německu patří. Nový německý ministr vnitra Horst Seehofer ale minulý týden uvedl, že k Německu nepatří, neboť německá kultura byla utvářena křesťanstvím.

„Je nezpochybnitelné, že naše země byla historicky formována křesťanstvím a židovstvím,“ řekla dnes kancléřka. Dodala ale, že 4,5 milionu muslimů, kteří nyní v Německu žijí, se mezitím stalo součástí země.

Video  Nepokoje v Německu: Dramatická reakce na silvestrovské sexuální útoky uprchlíků  - Reuters
Video se připravuje ...

vlasta1 ( 22. dubna 2018 16:05 )

Kdyby ta ženská byla neštěstím jenom pro Německo tak je to jenom jejich problém ale ona je neštěstím pro celou Evropu. Snad už by ji měli zbavit svéprávnosti.

Zdeněk Kopečný ( 20. dubna 2018 21:18 )

Až v Německu bude 51% a více muslimů, tak Mutti Merkel bude neustále prohlašovat, že oni se prostě stali součástí země. Věřte - nevěřte. Jen ať si je hezky hýčká, když si je tam zvala a nesnaží se je nastrkat sousedům (i do ČR) . Prezident Zeman jí to ostatně hezky vysvětlil .

Zdeněk Kopečný ( 20. dubna 2018 21:04 )

Sudetští Němci měli za Rakouska-Uherska privilegia oproti Čechům a po vzniku ČSR r. 1918 se rázem ocitli v národním státě Čechů a Slováků. Byli v něm nejpočetnější menšinou. Získali pocit, že by se z tohoto státního svazku měli vymanit. Došlo i k několika vážným střetům, např. v Kadani chtěli zaútočit na radnici. Zahnala je až ostrá palba čs. hlídky; bylo i několik mrtvých. Ten česko-německý konflikt se táhl už od vzniku ČSR. Hrotit se začal po nástupu nacistů a Hitlera v Německu (Heim ins Reich!), domov v říši, samozřejmě i s půdou, na které žili. Jinak: po obsazení Sudet 1938 se pořádala tzv. opce, tj. přihlášení se ke stát. příslušnosti. Moje teta si vzala Němce, byla to rodina halb-und-halb, optovali pro říši, syn pak musel do něm. vojska. Po válce šli (otec a děti) do odsunu; teta už nežila. Tak to chodilo.

chyba.tretiho.uctu ( 22. března 2018 10:07 )

tak a sme v pyčy protože je po kvótách, enderačka všechny vyžírky z jihu pobere do německa a nám nic nenechá

makmark ( 22. března 2018 06:38 )

Frau zapoměla dodat, že ty muslimy chtejí vycvičit jako wermacht proti Rusku a hura na Stalingrad (jen se teple oblečte)

Zobrazit celou diskusi