V rámci běžné údržby komunikací v současnosti dělníci působí také v Šimůnkově ulici v Praze 8. Probíhá tu revitalizace chodníku a keřů, na sociálních sítích se však objevily připomínky některých obyvatel, podle kterých se dílo příliš nedaří: rekonstruované chodníky v jednolitém provedení se napojují na dlažbu, čímž vznikají neesteticky vypadající místa, těžká technika poškozuje travnaté plochy a nelíbí se ani prořez a snižování zdejších keřů.

Podle TSK se ve zmiňované ulici sešly dvě akce, nejprve tu totiž došlo k havárii plynu, která už je v současnosti vyřešená. Druhá akce – tedy samotná revitalizace – se prodlužuje kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám.

„Vzhledem k nedokončeným místům se v tuto chvíli nejedná o finální podobu, ale dojde ještě k jejich úpravám. Zhotovitelská firma samozřejmě okolí zelených ploch uvede do původního stavu, v této podobě nebude oblastní správce TSK práci přebírat a bude požadovat jejich ošetření. Jde o běžnou praxi,“ uvedla tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Nevzhledná návaznost starých a nových chodníků: dle TSK ani toto zatím není finální podoba.
Autor: Daniel Vitouš

Podle informací správy je zkracování keřů součástí běžné údržby dle obvyklých zahradnických standardů, zásah prostřednictvím takzvaného „zmlazovacího řezu“ v Šimůnkově ulici provedla specializovaná firma. „Dle informací zhotovitele by všechny práce měly být hotové do Velikonoc,“ dodala Barbora Lišková.

Fotogalerie
13 fotografií