Poprvé začala Ha Thanh o vlastní kavárně snít již před lety, když chodila do kavárny na DAMU. „Tenkrát jsem si říkala, že kdyby byla moje, tak bych změnila spoustu věcí,“ prozradila. Vše se jí přitom za pár let vyplnilo. „Kamarádka mi poslala, že vyhlásili výběrové řízení,“ vyprávěla.

Do podnikání se pustila s partnerem, světelným designérem Martinem Špetlíkem (38). Toho ale musela dost přemlouvat. „Tehdy jsme s manželem chodili asi jen tři měsíce a já mu říkala – hele, co kdybychom založili firmu? Moc se mu do toho nechtělo. Vysvětlila jsme mu ale, že to není o vzdávání se své profese, že se dá stíhat oboje, když to budeme dělat oba,“ líčí herečka s vietnamskými kořeny, která musela investovat i většinu toho, co vydělala v Ordinaci.

Ta se tehdy ještě příjmením jmenovala Nguyen, ovšem v roce 2015 s Martinem oslavili svatbu a ona si vzala jeho příjmení. Dnes se jim daří nejen v soukromí, ale i v podnikání. Proto si dokonce nedávno otevřeli druhý podnik.

„Přiznám se, že z první kavárny jsem unavená, a říkala jsem si, že už nic nechci, protože už tak toho mám dost. Ale když jsem viděla ty prostory, bylo to jasné,“ zaradovala se představitelka seriálové Tien, která díky kavárnám počítá sedmimístné sumy.  

VIDEO: Ha Thanh Špetlíková z Ordinace: Na svatbu s Čechem jsem rodinu dlouho připravovala!

Video
Video se připravuje ...

Ha Thanh Špetlíková z Ordinace: Na svatbu s Čechem jsem rodinu dlouho připravovala Adam Balažovič/bpž

 

Fotogalerie
37 fotografií