Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maminka porodila v sanitce: Záchranářka Blanka se rozplakala dojetím

Porod v sanitce na Mělnicku: Záchranářka Blanka se rozplakala dojetím
Porod v sanitce na Mělnicku: Záchranářka Blanka se rozplakala dojetím  (Autor: ZZS SČK, archiv Blesku)
Autor: dce, lut - 
21. března 2018
11:55

Slza dojetí ukápne i záchranářům, kteří jsou zvyklí na ledacos. To se stalo i Blance Křováčkové, která pomáhala v sanitce na svět holčičce z Mělnicka. Mladá maminka to do nemocnice totiž nestihla.

Na tísňovou linku 155 zavolal tatínek, že žena už začíná rodit a on ji už nestihne odvézt do porodnice. Na místo okamžitě vyrazila záchranka. Než přijeli, nastávající mamince už odtekla plodová voda a lékaři ji stihli pouze odvést do sanitky.

Pak události nabraly velmi rychlý spád a do osmi minut bylo miminko na světě. "Maminka byla statečná a jistě velmi šťastná, ale i já byla zaplavena krásným pocitem z příchodu nového človíčka, že to musel být kolega, kdo rodičům oznámil pohlaví miminka,“ svěřila se zasahující záchranářka Blanka Křováčková.

Po nezbytném ošetření a zabalení miminka do termofólie, aby neprochladlo, byla maminka s dcerou převezena do nemocnice.

Idea ( 22. března 2018 18:20 )

 To je milé, lepší než narazit na tupou blběnu, která kdy z Vás v 38tt leje krev jak z podříznuté husy Vám ani nezměří tlak dokud někdo nenajde kartu pojišťovny...Tímto svou oblíbenkyni zdravím a pro uspokojení jejího dobrého pocitu si fotku urny můžeme poslat. PS: Podle výsledků rozhodlo 10 min,holt příště umírat leda s kartičkou ..

sestra ( 21. března 2018 14:47 )

Ja sem porodila na poli pred 120ti lety, okopavala sem brambory, pak sem si prdla a dite bylo venku, pupecni snuru sem presekla motykou, dite zabalila do zastery a kopala dal.

luklovah ( 21. března 2018 14:15 )

Já jsem porodila taky v sanitce před 38lety syna žádná záchranářka s námi nebyla byl se mnou vzadu v sanitce jen manžel.Syn se narodil u byli jsme u toho jen my dva.Řidič sanitky zastavil šel dozadu za námi přestřihl pupeční šnuru syna mě dali do deky pak mě do náruče a jeli jsme dál do porodnice.

Zobrazit celou diskusi