Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete si půjčit peníze? 4 rady, které byste měli vědět, než půjdete do banky

/
  • Než si půjčíte, porovnejte nabídky.
    21. března 2018 ● 09:02

    Uvažujete o půjčce? Tak byste se měli rozmyslet asi rychle. Odborníci totiž očekávají, že půjčky v nejbližší době zdraží.

  • 1.

    Rozhodně porovnávejte!

    Půjčky se nyní o to více vyplatí vybírat s velkou pečlivostí a především porovnávat jejich výhodnost podle základních parametrů. Některé banky totiž již zdražily a jiným se ještě daří držet sazby relativně nízko. U spotřebitelských půjček jsou výhodné garantované sazby, kdy banka garantuje lepší sazbu, než nabídne konkurence. U hypoték se vyplatí delší fixace úrokové sazby. 

    Než si půjčíte, porovnejte nabídky.
    Autor: Profimedia

  • 2.

    Najděte nejlepší nabídku

    „Při výběru preferujte takové banky a půjčky, které jednoduchým a pochopitelným způsobem prezentují férové a transparentní nabídky bez skrytých poplatků a podmínek. Ty by vás pak následně mohly nemile překvapit,“ doporučuje odbornice Gabriela Brůhová. Pokud budete chtít do výběru zařadit banku a půjčku, která takové poplatky nebo podmínky má, dejte si práci a nechte si vyčíslit všechny náklady, které vás během splácení mohou potkat.

    Než si půjčíte, porovnejte nabídky.
    Autor: scom, archiv Blesku
  • 3.

    Zdražují všechny půjčky

    Trend zdražování se týká celého trhu a vyšší úroky přijdou u všech půjček, které banky poskytují. Zdražování se tedy dotkne klasických spotřebitelských úvěrů i hypoték. Méně dostupné tedy budou dlouhodobé a krátkodobé, účelové a neúčelové i bankovní a nebankovní půjčky. Česká národní banka totiž avizuje, že se letos chystá sazby zvýšit ještě několikrát.

    Než si půjčíte, porovnejte nabídky.
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Ekonomika potřebuje zchladit

    Hlavní důvod, proč se Česká národní banka rozhodla zvyšovat sazby, je pole analytiků jednoduchý. Česká ekonomika prosperuje, ale také se »přehřívá«, a potřebuje trochu ochladit. Úrokové sazby centrální banky mají velký vliv na úrokové sazby komerčních bank a tím ovlivňují dostupnost půjček nejen pro občany, ale i podnikatele. Se zvyšující se sazbou pro banky – tzv. repo sazbou se zvyšují i úrokové sazby a půjčky zdražují. Kvůli zdražení úvěrů budou lidé méně utrácet a dojde ke zpomalení ekonomiky.

    Než si půjčíte, porovnejte nabídky.
    Autor: Tommy Stachi

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

donlabuznik: Určitě je potřeba pořádně promyslet svoje možnosti, je hloupost půjčkovat si až příliš velký obnos, se kterým by jste pak v budoucnu mohli mít problém se spácením. Druhým skvělým krokem je pak využití srovnávače půjček, třeba https://www.bezvamoney.cz/srovnani-pujcek/ , který vám skvěle pomůže s výběrem té nejvýhodnější půjčky s nízkým úrokem.

(13. 12. 2018 23:55)
Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy