Velikonoční trhy na náměstí Míru potěší zejména místní. Objevíte na nich vše pro navození velikonoční atmosféry. U jednoho stánku tady mají pět velikostí pomlázek od 80 do 170 korun. Kraslice se prodávají nejen v dřevěné formě, ale také ze skořápek ručně vyzdobené. Za dřevěnou kraslici zaplatíte ve stánku 25 korun. Za stejnou velikost na Staroměstském náměstí byste si připlatili i dvojnásobek.

Není tedy divu, že si místní zdejší ceny pochvalují. „Každoročně nakupujeme výzdobu tady na trzích. Mají tady vše... kraslice, věnečky, pomlázky i ubrusy,“ těšila se z velikonoční nabídky místní obyvatelka Kateřina.

Hned u třech stánků objevíte nejrůznější druhy věnců a další proutěné výzdoby. Za středně velký věnec plný vajíček zaplatíte 360 korun. Dokonce se tu dají sehnat i čerstvé větvičky vrby jívy, takzvané kočičky. Nabídku výzdoby i ceníky najdete v galerii článku. 

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadají velikonoční trhy na Míráku Eva Fornálová

Jídlo a pití

Na velikonočních trzích ale nemají jen velikonoční výzdobu - místní nabídka uspokojí i hladové žaludky. U několika stánků si můžete pochutnat na palačinkách, bramborácích i na hamburgerech. Trdelník prodejci nabízejí za 50 korun, zatímco na Staroměstském náměstí by vás vyšel o 10 až 20 korun víc. Stejně tak tady ušetříte za alkoholické nápoje. Svařák stojí 40 korun, zatímco na Staroměstském náměstí byste si za 200 ml připlatili 20 korun.

Kdy? Každý den od 10 do 16 hodin až do 2. dubna
Kde? náměstí Míru 
Vstupné? žádné

Fotogalerie
25 fotografií