Měla to být muzikálová bomba roku! Robinsonovi všichni předpovídali obrovský úspěch. Místo toho zbyly jen milionové dluhy, spousta slz a vztek na producentku!

„Od listopadu jsme na tom muzikálu dřeli a v pondělí ráno během zkoušky přišel člověk z vedení Divadla Hybernia, že už tam dál nesmíme zkoušet, dokud nebude zaplacen pronájem, který dluží paní Krahulíková. Okamžitě prý musí zaplatit čtyři miliony,“ popsal Blesku jeden z herců.

Vzteky bez sebe je i představitel titulní role. „Lidsky mě paní Krahulíhová nesmírně zklamala. Neustálé lži a slibování, že lidem zaplatí. Mně dluží několik desítek tisíc, ale já mám z čeho žít, na rozdíl od tanečníků a ostatních herců, pro které je to likvidační situace,“ rozčílil se Hůlka a postavil se za celý soubor. „V pondělí dokonce přijel vyhlášený kostýmní návrhář Josef Jelínek a měl slzy v očích, když věděl, jaká je situace,“ popsal dramatické chvíle zpěvák.

Lituje všechny umělce a zaměstnance, kteří mohou ve své peníze jen doufat. „Nebude trvat dlouho a někdo ji dá do insolvence! Strašně se bojím, aby diváci, kteří si už zakoupili lístky, dostali své peníze zpět,“ rozhorlil se Hůlka. „Do poslední chvíle jsme všichni věřili, že tento skvělý muzikál bude uveden. Je šok zjistit deset dní před premiérou, že nebude! Snad se povede ho uvést s jinou produkcí,“ dodal zpěvák. Producentka Ema Krahulíková se do uzávěrky Blesku nevyjádřila.

Spolu s Hůlkou končí i Kateřina Brožová. A i ona jen těžko hledala slušná slova. „Je to strašná sprostota! Ta paní si nás všechny vzala jako rukojmí. To, co cítím, lze jen těžko vyjádřit slovy,“ řekla herečka Blesku.

„Místo aby svou finanční situaci zavčas řešila, nechala to zajít až do této situace, kterou jsem já za třicet let u divadla nepoznala. Mám teď jediné přání, aby se našel slušný producent, který to skvělé dílo nechá spatřit světlo světa,“ dodala Brožová.

Vyjádření Divadla Hybernia: Neplatila za představení!

„Paní Krahulíkové a její produkci jsme už v pátek oznámili, že bylo rozhodnuto, že Hybernia se nebude aktivně, ani pasivně, tedy pronájmem prostor, podílet na muzikálu Robinson. Nezaplatila za představení, která v poslední době u nás pořádala. Konkrétní částku uvádět nebudeme, ale ještě minulý víkend jsme ji nechali odehrát představení Sibyla, protože jsme nechtěli nechat diváky, kteří se sjeli z celé republiky, před uzavřeným divadlem. Vše šlo na naše náklady,“ sdělil Blesku ředitel Hybernie Michal Mückstein s tím, že muzikály, které produkuje přímo divadlo (Mefisto, Iago, Doktor Ox), se bez jakéhokoliv ohrožení hrají dále.

Muzikály »z dílny« Emy Krahulíkové

  • Lucrezia Borgia
  • Sněhurka a sedm závodníků
  • Zorro
  • Přízrak Londýna
  • Mary Poppins
  • Antoinetta, královna Francie
  • Sibyla, královna ze Sáby
  • Ferda Mravenec
  • Romeo a Julie
  • Robinson, námořník z Yorku

VIDEO: Kateřina Brožová konečně řekla, zda je zadaná, nebo sama!

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Brožová konečně řekla, zda je zadaná, nebo sama! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
38 fotografií