V davu před strašnickým krematoriem se o tři čtvrtě na 12 objevil herec Jiří Bartoška, který se přišel naposledy rozloučit se svým kamarádem. V ruce držel smuteční růži. A chvíli po něm přišel také herec Karel Heřmánek se svojí manželkou Hanou.

Ten se po Bedrnově smrti svěřil, že se i s Bartoškou chystali kolegu navštívit. Nakonec už to nestihli. Plány návštěvy jim zhatily hlavně pocity strachu a lítosti. „Pořád jsme se s Jirkou Bartoškou chystali, že Vlastu navštívíme, ale nějak k tomu nedošlo, nenašli jsme odvahu. Slyšeli jsme, že na konci už na tom byl hodně špatně. Bál jsem se, že už to nebude ten Míla, kterého jsme znali. Chtěli jsme si ho zapamatovat takového, jaký byl. Byl veselá kopa. Měl jsem ho opravdu moc rád,“ prozradil Heřmánek po pohřbu kamaráda. „Mám na něj ty nejkrásnější vzpomínky, byl to úžasný kolega. Je mi to líto,“ uvedl ještě Heřmánek smutným hlasem.

„Nosil nám jitrnice," zasmála se dojatá Hana Heřmánková po obřadu. "Vzpomínám na něj s velkou láskou. S manželkou Laďkou Kozderkovou, jejíž písnička během obřadu také zazněla, byli nádherná dvojice," doplnil Heřmánek. "Já jsem ji nezažila, ale jeho holkám jsem půjčovala kočárek," dodala Heřmánková.

Fotogalerie
48 fotografií