Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Samořídící auto Uberu zabilo matku dvou dětí: Hrály roli drogy?

Autor: ana - 
20. března 2018
12:50

Amerika je v šoku. Vůz firmy Uber ovládaný autopilotem zabil ve Spojených státech chodkyni, která přecházela ulici mimo přechod. Ke smrti došlo v neděli v malém městě Tempe v Arizoně. Všichni si pokládají otázky, jak ke srážce došlo. Samořídící vůz totiž ten den pomáhal obsluhovat zkušený řidič. Oproti tomu sražená žena měla pestrou minulost.

Společnost kvůli první smrtelné srážce samořízeného vozidla s chodcem přerušila testovací provoz těchto aut po Spojených státech i Kanadě.

Přecházela mimo přechod

Žena podle policie přecházela ulici mimo přechod. Po nárazu byla převezena do nemocnice, kde zemřela. Elaine Herzbergová (†49) se podle svědků rozhodla přejít cestu mimo přechod pro chodce. Silné SUV, které v sobě má nahrána všechna pravidla silničního provozu, zřejmě na nečekanou reakci chodkyně nebylo připraveno a ženu tvrdě srazilo.

Nárazu nezabránil ani testovací řidič, který seděl uvnitř. Po nárazu byla převezena do nemocnice, kde zemřela. Proč k nehodě došlo, je předmětem vyšetřování. Lidé se ptají, jak je možné, že řidič uvnitř vozu srážce nebyl schopen zabránit.

Vydejte záznamy!

Lidé se na sociálních sítích bouří. Matky dvou dětí je jim líto. Ptají se však, proč policie nezveřejní záznamy z vozidla. „Samořídící vůz přece musí mít kameru zevnitř i zvenku, tak proč se nezveřejní záznamy,“ dotazuje se na internetu Max Devine.

„Naše srdce je s rodinou oběti. Plně spolupracujeme s místními úřady při vyšetřování tohoto incidentu,“ sdělil na svém Twitteru výkonný ředitel UBERU Dara Khosrowshahi.

O Elaine toho není příliš známo, ovšem podle místní policie byla od října 2014 do října 2015 šestkrát zatčená za drogové přestupky. Rovněž stála už třikrát u rozvodového soudu. Dcery, které po ní zůstaly, jsou věku 15 až 18 let.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání