Letošní ročník je již třicátý. A právě k tomu jubileu organizátoři vymysleli co nejpoutavější program. „Hlavními událostmi festivalu budou inscenace renomovaného izraelského choreografa působícího ve Francii Emanuela Gata s názvem „SUNNY“ a dílo korejské choreografky Eun-Me Ahn „Dancing Grandmothers“. Další překvapení se chystá na slavnostní zahájení a celý program je plný špičkových zahraničních i českých tvůrců,“ říká Yvona Kreuzmannová, zakladatelka a ředitelka Tance Praha.

Na věku nezáleží

Letošním mottem celého festivalu je Tancem proti předsudkům!, který se snaží upozornit na to, že na věku nezáleží, že je možné užít si tanec naplno a předvést jej v té nejlepší formě, i když už jste společností vnímán jako starší člověk. Na pódiu se tak objeví tanečníci, u kterých byste čekali spíše bolavá záda a kolena.

Na scéně se představí Germaine Acogny ze Senegalu jako highlight linie Fokus Afrika, pak stejně nestárnoucí Kanaďanka Louise Lecavalier a nakonec i Eun-Me Ahn z Koreje, která roztančí vitální korejské babičky. „Do zákoutí mystické aztécké kultury nás pozvou Foco alAire v rámci Fokus Mexiko a do inspirace ze světa dětské fantazie nás ponoří vlámský Kabinet K,“ prozradila Kreuzmannová nakonec na to nejzajímavější ze zahraničního programu.

Kdy? 1. až 25. června
Kde? Kasárna Karlín, Forum Karlín, Dox, PONEC
Vstupné? Od 450 korun, více informací objevíte tady