Vůbec nejvíce nemocnost klesla u lidí staršího věku nad 60 let a školních dětí v rozmezí šest až 14 let. Nadále však zaznamenáváme růst počtu rozvoje komplikací u nemocných chřipkou, kteří onemocněli v předchozím období. Nejvíc u dětí do pěti let a starších 60 let," uvedl v tiskové zprávě ředitel pražských hygieniků Jan Jarolímek.

Nejvyšší nemocnost byla v Praze na začátku února, kdy lékaři nahlásili 1770 případů na 100.000 obyvatel, potom počet nemocných klesal, také díky jarním prázdninám v pražských městských částech. Posledních několik týdnů ale zase rostl. Nemocných bylo v jedenáctém kalendářním týdnu kolem 1200 na 100.000 obyvatel.

Návštěvy pacientů omezila už na začátku února většina pražských nemocnic. Úplný zákaz mají Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Nemocnice Na Bulovce a Nemocnice Na Františku. V Thomayerově nemocnici v Krči lidé nesmějí za pacienty na infekčním oddělení, oddělení geriatrie a následné péče. V Motole zákaz platí pro pneumologickou kliniku a léčebnu dlouhodobě nemocných.