Pro samotné restaurace je účast velká výzva. Šéfkuchaři si musí zaregistrovat vícechodové menu pro slavnostní večer, využívat tradiční postupy i suroviny, přesně dané pořadí jídel. A zúčastnit se mohou, až když jim tohle vše speciální komise v Paříži odsouhlasí. Na celém světě to letos udělalo 3000 šéfkuchařů, kteří menu ve stejný čas nabídnou ve svých restauracích.

Tématem letošního roku je region Nová Akvitánie, domov světoznámého vína Bordeaux. Ve středu pozornosti stojí kreativita, požitek a nejvyšší kvalitativní nároky, ale i ekologický a šetrný výběr potravin a zdravá příprava pokrmů (s nízkým obsahem tuků, cukru, soli, čerstvá zelenina,…).

...
Autor: archiv

České restaurace v Praze, velkých městech, ale i Horních Dubenkách na Vysočině připravily nejčastěji 4 až 6 chodové menu, ve kterém se objevují lanýže, šneci, foie gras, kohouti na víně, mufloni a další pochoutky. Za celé menu, někdy i včetně ochutnávky vín, dáte od 600 do 1800 Kč.

...
Autor: archiv

Více podrobností, včetně menu najdete na http://restaurateurs.goodfrance.com

Alchymistic Club Restaurant, Františkovy Lázně,

Atmosphere restaurant, Olomouc,

Atelier Red & Wine, Praha,

Benada Restaurant (Clarion Congress Hotel Ostrava),

Bílá kráva, Praha 2,

Bistrot de Papa, Horní Dubenky,

Café 35, Praha 1,

Café de Paris, Praha 1,

Côté Jardin (Hôtel Novotel Praha Wenceslas Square)

Ellory café, Praha 5,

Klubovka FCVP, Plzeň,

La Bouchée restaurant, Brno,

Passage Restaurant Wine & Dine, Praha,

PI.JEZ.PI, Plzeň,

Pivovarské domy, Hradec Králové,

Pot au Feu, Praha 1,

Winestone (Mercure Ostrava Center Hotel)

...
Autor: archiv