K incidentu došlo 25. března 2016 před bytem v Praze 5, kde napadená žena vietnamské příslušnosti bydlela. Podváděná manželka dorazila na místo uprostřed noci společně se svou sestrou a matkou, které jsou rovněž původem z Vietnamu.

Oběť vylákaly ke vchodovým dveřím domu. Trojice se nejprve dožadovala vstupu do bytu, protože věřila, že se tam skrývá nevěrný manžel. Když to žena odmítla s tím, že v bytě spí její malý syn, vypukla hádka. Trojice pak nešťastnici svlékla a zbila, vyhrožovala jí zabitím a sebrala jí prsten a mobilní telefony. Napadená byla tři týdny v pracovní neschopnosti. Po útoku měla strach vycházet sama ven.

Podmínka za ublížení na zdraví

Soud ženy uznal vinnými z vydírání, ublížení na zdraví a loupeže. Sestry potrestal tříletou podmínkou s pětiletou zkušební dobou, jejich matku podmínkou na 2,5 roku s tříletým odkladem. Tresty označil za výchovné. Ve zkušební době se ženy musí zdržet jakýchkoliv kontaktů a styků s napadenou i zásahů do jejího soukromí a cti. Musí jí také podle svých sil penězi odčinit nemajetkovou újmu, kterou jí způsobily.