Oba dva - Zuzana Kronerová i Pavel Nový - získali Českého lva za herecký výkon ve filmu Bába z ledu. A není se čemu divit. Možná je totiž Akademie ocenila i za odvahu. Ve snímku si totiž střihli jednu z nejodvážnějších postelových scén za poslední dobu.

„Prozradím, že jsme si nejdříve s Pavlem Novým nechali spodní prádlo a snažili jsme se, aby ho nebylo vidět. Víte, kdyby nám bylo dvacet let a byl by to jiný film, možná by to bylo jinak. Teď jsme se snažili být decentní,“ přiznala herečka pro slovenský deník Pluska.



„Když se už natáčelo, z Pavla nešikovně sklouzla peřina a odhalila prádlo. Režisér tehdy nekompromisně vyhlásil, že všechno musí dolů! Trochu jsme se samozřejmě bránili, protože jsme oba dva stydliví. Ale taky jsme profesionálové. Výsledek je decentní a dojemný,“ dodala Kronerová.

Fotogalerie: 25. ročník cen Český lev: Hvězdy rozzářily…
121 fotografií


Při milostné scéně se dvojici nedaří vykonat milostný akt. Proto představitelka Hany nakonec podle scénáře vstane a dojde si promazat intimní partie extra panenským olivovým olejem. „Je to nakonec vtipná, něžná scéna, ale samozřejmě jsem se bál, aby to vyznělo dobře,“ nechal se slyšet režisér.

VIDEO: Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou!

Video
Video se připravuje ...

Pavel Nový získal svého prvního Českého lva! Zavzpomínal na sex před kamerou! David Turek, Lukáš Červený

ČT KVŮLI SEXU SCHYTALA KRITIKU

Po odvysílání Báby z ledu tuto neděli v hlavním vysílacím čase na ČT1 se na webových stránkách České televize rozpoutala velká a vášnivá diskuze právě ohledně milostné scény Kronerové a Nového:

› „Překvapuje mě, že jsou někteří lidé překvapeni existencí sexu v každém věku. Jeho zobrazení bylo úplně normální, lidé přece nejsou pořád mladí a krásní.“ (Hana)

› „Myslím, že nikoho nepřekvapuje to, co překvapuje vás, ale spíš celá ta scéna byla taková nepěkná a ten olej, no...“ (Alena)

› „Vám to přijde normální, jiným ne. Jde o míru vkusu. Staří lidé mají jistě sex, ale není potřeba o něm referovat tak syrovým způsobem. Určité scény se dají ztvárnit určitým způsobem.“ (Patricie)

› „Tu intimní scénu vidět děti, tak budou do smrti navštěvovat psychologickou a sexuologickou poradnu! Myslím, že v normálních filmech by se tohle objevovat nemělo a to nejsem žádný puritán.“ (Vít)

› „Nesouhlasím s odsouzením erotické scény. Samozřejmě, pohled to nebyl zrovna estetický, ale je podle mě extrémně důležité toto téma otvírat a jako společnost si přiznat, že sexualita seniorů vůbec existuje...“ (A.)

Fotogalerie
73 fotografií