Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Půjdou ceny bytů ještě výš? Odborník radí, jestli teď kupovat nemovitosti

Video se připravuje ...
Autor: ula - 
16. března 2018
05:25

Ceny bytů letí nahoru a bude hůř, objevuje se čím dál častěji v médiích. Jenže jsou takové informace pravdivé? Podle ekonoma částečně ano a je třeba se na trh s nemovitostmi podívat střízlivě. Je tedy nutné skutečně spěchat s nákupem vlastního bydlení, nebo se vyplatí počkat si?

„Ano, ceny bytů se zvedly, hlavně v posledních dvou letech,“ řekl Blesk Zprávy ekonom Martin Mašát ze společnosti Partners. „Takový růst cen je normální, je hnaný nízkými úroky a přebytkem peněz v bankách,“ vysvětlil.

Podle Mašáta však ceny rostou hlavně v Praze, jinde v Česku už není růst tak radikální.

Expert na druhou stranu připustil, že lidé jsou hnáni ke koupi bytů hlavně díky realitním kancelářím. „Realitní kanceláře potřebují například prodat byty v přízemí a čím dráž je prodáte, tak tím lépe. A pokud lidem řeknete, že byty nejsou, tak je vždycky někdo koupí,“ říká Mašát.

Uvažujete o koupi vlastního bytu či domu? Máte se k němu odhodlat co nejdřív, nebo si počkat? A budou se ceny za bydlení zvyšovat či naopak snižovat? Vše zjistíte v rozhovoru:

Petra Krtkov ( 15. července 2019 14:06 )

Ano v Praze jsem to zkoušela, nakonec jsem prodala přes realitní kancelář Edox reality, která dokonce před prodejem vyplácí zálohu až dva miliony korun.

Petra Krtkov ( 10. července 2019 11:54 )

Z mé vlastní zkušenosti nevyplatí, bude Vás to stát jen hodně času, a nikdo Vám nenabídne cenu, kterou požadujete za byt. Já to zkoušela, a nakonec jsem stejně šla do realitní kanceláře.

Jiri Prochazka ( 18. března 2019 20:07 )

souhlasím, viz třeba: https://www.affin.cz/post/m%C3%A1-cenu-koupit-byt-v-praze-v-2019-%C4%8Di-je-na-trhu-nemovitostn%C3%A D-bublina

Zobrazit celou diskusi