Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vysloužilého hlídače jí v útulku nevzali, tak ho údajně vyhodila z auta: Vlčáka nakonec zabilo auto

Autor: dce - 
14. března 2018
19:32

Šokující případ lidské krutosti a lhostejnosti hýbe Slovenskem. Vysloužilého hlídacího psa chtěla jeho majitelka nechat v útulku. Když to tam nevzali, údajně psa po pár kilometrech vyhodila z auta. Zvíře se pracovníci útulku, policisté i veterinář a dobrovolníci snažili několik hodin odchytit. Bohužel v noci vběhl pod auto a zahynul. Podle zranění musel neuvěřitelně trpět…

Žena ze Slovenska vlčáka, který roky hlídal její firmu, považovala patrně jen za obtížný odpad. V pondělí ho přivezla do útulku v Piešťanech, že je agresivní a chce jim ho zde nechat. Útulek odmítl s tím, že mají plno. Vysvětlili jí také, že útulek není první možnost a poradili jí, co se psem udělat, aby našel nového majitele.

Ženě to ale asi bylo jedno, psa naložila a odjela. Za hodinu do útulku volala policie – u Radošiny běhal vyhozený vlčák, shodný s tím z rána… Protože pes ohrožoval dopravu, snažili se ho policisté odchytit.

Majitelka po telefonu útulku popřela, že by psa vyhodila – prý jí utekl. Svědci ji ovšem viděli psa z auta vykládat. Když ženu požádali, aby si pro něj přijela, poslala je velmi vulgárně do patřičných míst. Nakonec na místo, kde byl pes spatřen, vyjeli i pracovníci z útulku, veterinář, dobrovolníci a další jednotky policie.

„Odchyt byl nemožný, vystresovaný pes běhal nahoru dolů po silnici, pak zaběhl do lesa do kopců, kde zmizel vysoko v lesním porostu. Nebyla šance ho odchytit, na jídlo nebo tyč už vůbec ne, tak blízko nepřišel,“ popsal pracovník útulku. Na plánované odchytávání s narkotizační puškou už nedošlo…

Druhý den našli psa mrtvého v příkopu u silnice. „Našli jsme ho sraženého blízko místa, kde jsme ho včera odchytávali, pravděpodobně ho srazilo větší auto, měl rozlámanou páteř, odtrženou nohu,“ popsali v útulku s tím, že na ženu podali trestní oznámení z opuštění zvířete a obecného ohrožení.

Mnau1 ( 25. srpna 2019 11:15 )

Na ni taky dojde.

oliiiii3 ( 4. května 2018 20:57 )

Mrcha svinska, to ho nemohla nechat dozit, kez by to s ni udelali jeji decka. Aby vedela jaky to je.

tobinek ( 23. března 2018 20:13 )

Doufám že až ta *** zestárne, tak se jí stane něco podobného. Nelidská stvůra

Krampusak ( 15. března 2018 15:40 )

S takovým autem bych nejel ani na hajzl víme kdo jsi šlápoto

Krampusak ( 15. března 2018 15:37 )

Její likvidace je nutná stará kuwa s autem z roku xxx

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání