Velikonoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí jsou největšími v České republice. Své brány otevřou v sobotu 17. března a zavřou v neděli 8. dubna. Ve stáncích nakoupíte každý den od 10 až do 22 hodin.

Takhle budou vypadat velikonoční trhy na Staroměstském náměstí v roce 2018.
Autor: Taiko

Symbol jara

Dekoratéři prozradili, že letos metropoli na Velikonoce vyzdobí jarními symboly. „Na tržišti budou ozdoby mláďat, například ptáčci a králíčci, také tam bude více proutí. Mělo by to připomínat lidovou veselici,“ řekl Jakub Olbert, majitel firmy S.O.S. – Dekorace, která výzdobu na trhy připravuje. Největším skvostem Staroměstského náměstí bude zdobená bříza. Chybět nesmí ani oblíbený vyhlídkový most.

Nezdraží se

Češi jsou národem dobrého jídla. Proto na ně ve stáncích čekají tradiční dobroty. Těšit se mohou například na trdelník, velikonoční perníčky, palačinky, grilované pochoutky, klobásu, polévku, svařené víno či punč.

Na návštěvníky samozřejmě čekají i novinky. „Sezónní bude dekorovaný hrnek, do kterého lidé dostanou velikonoční čokoládové vejce za 65 korun nebo mazanec za 70 korun,“ prozradila Hana Tietze, mluvčí organizátora trhů, společnosti Taiko. Ta také uvedla, že ceny za občerstvení zůstanou stejné jako o vánočních trzích.

Ceník základního občerstvení:

Trdelník     60 Kč/porce
Trdelník s nutelou         70 Kč/porce
Bylinková klobása v bagetě   80 Kč/porce
Papriková klobása v bagetě   80 Kč/porce
Svařené víno        60 Kč/0,2 l
Horký cider         60 Kč/0,2 l
Jablkovo-rumový punč     80 Kč/0,2 l
Horký jablečný nápoj   50 Kč/0,2 l

 

Fotogalerie
32 fotografií