Rekonstrukce Husitské ulice v Praze 3 se stala další noční můrou pro řidiče a cestující MHD v hlavním městě. Během dopravních špiček tu vznikají kolony, doprava kolabuje zejména v Seifertově ulici.

Pražský magistrát hodlá urychlit opravy. „Měli jsme několik jednání s dodavateli a zkusíme prolnout etapizaci oprav tak, aby se práce zkrátily,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Zákaz vjezdu automobilů do Seifertovy ulice se podle něj nechystá, došlo však k odtažení zaparkovaných aut, která tu překážela.

Problém nastal před jedním ze zdejších hotelů, kde probíhá rekonstrukce a majitel budovy tu má povolený částečný zábor komunikace. „S hotelem permanentně komunikujeme a vypadá to, že bychom mohli najít řešení, aby nebyl blokován jízdní pruh,“ řekla místostarostka Prahy 3 Lucie Vítkovská (ODS).

Městská policie hodlá v oblasti posílit dohled. Dopravní podnik vytvoří model, jak v ulici rozmístit zastávky autobusů a tramvají, které nejsou na stejném místě a vzájemně si blokují průjezd. Praha začne řešit otázku plánované rekonstrukce Vinohradské ulice, jejíž případné uzavření by dopravu v této lokalitě mohlo ještě více zkomplikovat.

Fotogalerie
36 fotografií