Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Umlátil čtyřměsíční štěně, prý na něj zaútočilo: Teď mu hrozí tři roky ve vězení!

Umlátil čtyřměsíční štěně, prý na něj zaútočilo: Teď mu hrozí tři roky ve vězení!
Umlátil čtyřměsíční štěně, prý na něj zaútočilo: Teď mu hrozí tři roky ve vězení!  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
13. března 2018
17:53

Otřesný případ pohozené mrtvolky čtyřměsíčního štěněte šetří chebská policie od začátku letošního roku. Psa totiž jeho nevlastní „páníček“ ubil k smrti. Patrně se tím chtěl pomstít přítelkyni, které pes patřil. On ale tvrdí, že po něm štěně „vystartovalo“. Policisté ho i tak obvinili z týrání zvířete.

Tělo štěněte objevil náhodný kolemjdoucí v příkopu u obce Chvoječná na Chebsku. Pes měl ještě kšíry i vodítko. Pracovník odchytové služby pak věc nahlásil na policii, na první pohled bylo jasné, že psovi někdo záměrně ublížil.

Policie nyní z týrání zvířete obvinila dvaačtyřicetiletého muže, který měl psa vlastnit. „Pejsek po něm měl den před Vánocemi ‚vystartovat‘. Muž na to měl reagovat tak, že měl psa zakleknout a následně ho vší silou začít bít pěstmi do různých částí těla a to až do doby, kdy zůstal pes nehybně ležet. Pes v důsledku svých poranění uhynul a muž ho měl následně odložit do příkopu u jedné z obcí na Chebsku," uvedl policejní mluvčí Michal Žáček.

Podle informací serveru iDnes.cz měl ovšem utrpení zvířete popsat v SMS zprávách své bývalé přítelkyni, jejíž štěně ve skutečnosti bylo. Tvrdil jí navíc, že psa odvezl do útulku v Chebu. V žádném ale pes nebyl. Žena pak mrtvé štěně poznala na fotografii.

Sama svého expartnera kontaktovala a on se jí nakonec přiznal. Protože muž měl týrat zvíře zvlášť surovým a trýznivým způsobem a takovým činem měl způsobit týranému zvířeti smrt, hrozí mu v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodal Žáček.

iFender ( 24. srpna 2018 18:12 )

Havlova demokracie v praxi!Vse je nastaveno tak,ze pchatel ma vetsi prava nez obet a mikdo stim nehne.

petula86 ( 15. března 2018 19:24 )

Svatá pravda.Já na to video raději ani nekoukala.Už takhle nemůžu uvěřit tomu, čeho jsou lidi schopní.Pak je zdrav a chovej se k nim slušně když nevíš, co jsou to za ***.Lepší se s nikým nebavit.Jen s rodinou

petula86 ( 15. března 2018 19:20 )

Přesně tak.

deratizater ( 13. března 2018 23:34 )

V Ostravě zabil rom důchodce úderem hrany ruky do spánku což je smrtelný úder a dostal podmínku s tím že to byla nešťastná náhoda.Kdyby se to stalo romovi to by bylo mediálního povyku.To štěňátko na něho útočilo asi jako ten sešlý důchodce na mladého silného chlapa.

jajas ( 13. března 2018 21:15 )

Přispíváš na ně? Nebo jsi některého z nich adoptoval na dálku? To je pěkné ....!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání