Malebné Lázně Mšené, jejichž historie sahá až do 18. století, jsou vyhlášené především skvělými výsledky v léčbě onemocnění pohybového aparátu. K základním léčivým prostředkům patří hlavně přírodní slatinné zábaly a minerální koupele. Slatinu lázně odebírají z vlastního ložiska a je aplikována v kombinaci s pohybovou terapií. Pokud vás trápí pohybové ústrojí, záněty nervů, problémy s páteří nebo osteoporóza, pomoci může některá ze zdejších léčebných metod, například slatinné zábaly, podvodní masáže, reflexní terapie, plynové injekce a další speciální léčebné a relaxační procedury.

Autor: Archiv Lázně Mšené

Blahodárné koupele i zábaly

Léčivé aromatické koupele uvolní organismus, zbaví únavy, pomáhají při problémech s pokožkou, s klouby nebo při nespavosti. Jsou doslova balzámem pro tělo i duši.  V nabídce Lázní Mšené jsou mimo jiné koupele bylinkové, perličkové, se solí z Mrtvého moře, vinné olejové, ovesné, s výtažky z konopí, s rašelinovým extraktem, kokosové, vanilkové, pivní či s esencí růže. Podobné účinky mají i zábaly nebo masky, které pomohou od bolesti, uvolní celé tělo, zklidní a zlepší náladu. Dopřát si můžete třeba zábal chmelový, švestkový, z mořského bahna, čokoládový, konopný, růžový nebo na záda z včelího vosku.

Autor: Archiv Lázně Mšené

Mšenská slatinná masáž

K unikátním procedurám patří Mšenská částečná i celotělová slatinná masáž, která kombinuje unikátní působení slatinného extraktu v masážním oleji s postupy klasické lázeňské masáže. Jejím působením dochází k podpoře efektivního vstřebávání užitečných látek ze slatiny, ke stimulaci krevního oběhu, snižování napětí a bolestivosti svalů, a tím i k podpoře pohyblivosti kloubů. Vyzkoušet ale můžete i účinky masáže bylinnými razítky, čínskou tlakovou masáž, indickou antistresovou masáž hlavy terapii SU-JOK a řadu dalších léčivých a relaxačních masáží.

Nebuďte sami

K oblíbeným patří i skupinové procedury. Vybrat si můžete třeba skupinové cvičení na míčích, aqua- gymnastiku nebo Nordic walking. Intenzivní chůze se provádí v nádherné přírodě, která obklopuje zdejší lázeňské domy. Posílíte si tak zdraví a navíc naplno nasajete i tu pravou lázeňskou atmosféru. 

Autor: Archiv Lázně Mšené

Antistresový pobyt

Potřebujete si odpočinout, vytrhnout z každodenního života plného stresu, starostí a povinností? Pak si rezervujte oblíbený Antistresový pobyt. Čtyřdenní léčebný program obsahuje mimo jiné klasickou částečnou masáž zad, parafínový zábal na ruce, čínskou masáž hlavy, esenciální olejovou aroma koupel, havajskou masáž zad lávovými kameny, konopný celotělový zábal a vířivou koupel Calmonalem + zajímavé bonusy. Ubytováni budete v komfortních pokojích, stravovat se můžete formou polopenze nebo plné penze.