Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická nehoda na Kladensku: V jednom z vozů zemřelo dítě!

Autor: ČTK, ljš - 
12. března 2018
14:01

Obrovské neštěstí! Při dopravní nehodě dvou aut na 10. kilometru dálnice D7 ve směru na Slaný zemřelo v pondělí odpoledne dítě. Další člověk se lehce zranil, záchranáři ho převezli do nemocnice. Dálnice bude delší dobu uzavřena.

Podle mluvčí kladenské policie Jany Šteinerové se nehoda stala po 12:00. Byl při ní lehce zraněn pětapadesátiletý řidič, podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol. "Nezletilý spolujezdec utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl," uvedla mluvčí.

Dálnice byla uzavřena, policie dopravu odkláněla na 9. kilometru na Bouchalku, zpět na dálnici se mohli řidiči vracet na 18. kilometru u Knovíze. Provoz na D7 byl obnoven kolem 15:30. "Příčinu nehody policisté vyšetřují," dodala Šteinerová.

"I přes veškerou snahu záchranářů musel lékař u dítěte školního věku konstatovat smrt," řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Další člověk byl při nehodě lehce zraněn, po ošetření ho záchranáři převezli do spádové nemocnice. Na dálnici zasahoval také vrtulník záchranářů, který se ale vrátil zpět na základnu prázdný.

Podle informací agentury Aktu.cz je zemřelým asi osmiletý chlapec, lehce zraněným je pak zřejmě jeho dědeček. Podle mluvčího hasičů Petra Svobody na místo míří členové posttraumatického týmu, kteří poskytnou první psychickou pomoc pozůstalým.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání