„Určitě prožívám jedno z nejšťastnějších pracovních období. A protože to tak dřív nebylo, dovedu to dvakrát tolik ocenit. Dokonce bych řekla, že i v životě jsem šťastná,“ prozradila deníku Aha! Alena na slavnostním předávání 25. ročníku cen Český lev.

Letos sice nezabodovala, to jí ale náladu nezkazilo. V minulosti si ostatně zažila i mnohem temnější chvíle, kdy se jí nedařilo v soukromém ani pracovním životě. To už je ale zřejmě pryč. Od té doby, co předloni sošku Lva získala za svůj výkon ve filmu Domácí péče, si na nedostatek práce nemůže stěžovat. Zahrála si v koprodukčním snímku Anthropoid či seriálech Trapný padesátky a Ohnivý kuře.

Letos ji navíc čekají další dva filmy a Mihulová se už moc těší nejen na natáčení, ale i na své herecké partnery. „V dubnu začínám točit film z padesátých let Zlatý podraz, kde mám za manžela Honzu Hartla. Nikdy jsem s ním nehrála. Nikdy jsem se s ním osobně nepotkala a mám ho strašně v oblibě. A pak bych měla začít točit Bábovky a to je taky hezká role. Tam budu mít za partnera Mirka Vladyku a taky jsem ho nikdy nepotkala,“ raduje se.

Ovšem v osobním životě zatím muže po svém boku nemá. Dlouho si nedokázala představit, že by mohla žít s někým jiným, než s manželem Karlem Kachyňou, který zemřel před čtrnácti lety. Teď už je prý ale ochotná si novou lásku do života pustit. „Tak jak jsem měla naději na dobrou práci, která přišla, tak tohle taky přijde. Ale nemusím číhat, Pánbůh pro mě určitě někoho má,“ řekla s nadějí v hlase herečka, kterou kdysi proslavil film Sestřičky.

Dokud je sama, radost jí dělá hlavně dcera Karolína (23). „Mám šťastnou dceru, která má přítelkyni. A jsou to obě zlatíčka. A protože mám šťastnou dceru, tak jsem i šťastná matka,“ dodala v Rudolfinu. Tam ji ostatně dcera i s přítelkyní Natálií, kterou Alena považuje za svou druhou dceru, doprovodily.

VIDEO:  Alena před časem také promluvila o tom, že by si přála, aby z ní jednou byla dobrá tchyně

Video
Video se připravuje ...

Alena Mihulová: Doufám, že budu dobrá tchýně! Adam Balažovič

 

Fotogalerie
39 fotografií