Bedrna byl poprvé ženatý s Libuší Vomáčkovou, s níž zplodil syna. Pak se ale rozvedli a herec se v roce 1972 znovu oženil s herečkou a zpěvačkou Laďkou Kozderkovou (†37). Nejenže s ní měl dceru Vlastimilu, ale pomáhal ženě vychovávat i její dceru Ladu.

Jenže 12 let po svatbě ho zasáhly hned dvě kruté rány osudu. Syn z prvního manželství, který byl již dospělý a chystal veselku, tragicky zahynul. V roce 1984 se v koupelně otrávil plynem z ohřívače vody. „Tehdy jsem pochopil, že smrt je třeba brát jako součást života,“ přiznal kdysi český hlas Homera Simpsona.

Ve stejné době navíc Laďka onemocněla rakovinou děložního čípku. A tak ji vozil na ozařování a dodával jí energii, zatímco pohřbíval a oplakával jediného syna. Nakonec to ani s jeho ženou nedopadlo dobře. Ta ho ale těsně před smrtí přiměla, aby ji vzal na pár hodin na reverz z nemocnice a odvezl na Vinohradský hřbitov. Tam si pečlivě uklidila rodinný hrob. „Chci jít do čistého,“ vysvětlovala mu tehdy.

Bedrnovi se přízrak smrti stále motal v hlavě. Přemýšlel proto i o svém vlastním odchodu z tohoto světa. „Svůj konec si neumím představit jinak než na cestě do divadla. Buď na zkoušku, nebo na představení,“ přál si herec v době, kdy byl ještě v plné síle a slavil sedmdesáté narozeniny. Jenže ani to se mu nakonec nevyplnilo.

V roce 2005 ho totiž ranila mrtvice a on částečně ochrnul. Herectví i dabing musel pověsit na hřebík a zůstal odkázaný na pomoc druhých. Poslední roky strávil v pražském domově pro seniory a z tohoto světa odešel 6. března v nemocnici.

VIDEO: Loni zemřela také dabérka Lízy Simpsonové Helena Štáchová!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové! FTV Prima

 

Fotogalerie
30 fotografií